Tuesday, April 5, 2016

Am primit...

...un cadou de la Eca: o brosurica de la pangar in care sunt marturii ale catorva mame cu multi copii (7, 10, 13).  Gestul a fost spontan, fara sa fie vorba despre vreo ocazie speciala.

Mi s-a parut ca Dumnezeu a luminat-o ce anume sa aleaga: e o carticica despre femei adevarate cu greutati si ispite adevarate si mai ales cu o credinta adevarata, vie si lucratoare. E venita intr-un moment cheie, menita parca sa ma ajute sa deschid ochii si sa nesocotesc incercarile gen fitze si isterii specifice femeilor slabe la minte si la trup, care imi dau tarcoale in ultimul timp.

14 comments:

  1. cum se numeste brosurica? bucurii si putere in toate cele mantuitoare!

    ReplyDelete
  2. "Fericit este omul care isi va umple casa de copii"... Nu e scris vreun autor. Mi-a luat-o mama, dar voi incerca sa pun si o poza de coperta.

    ReplyDelete
  3. http://www.librariasophia.ro/carti-Fericit-este-omul-care-%C8%99i-va-umple-casa-de-copii-M%C4%83rturii-ale-familiilor-cu-mul%C8%9Bi-copii-*-*-*-so-13356.html
    :)

    ReplyDelete
  4. intr-adevar f utila astfel de carticica. de mult timp ma intreb si am intrebat si alte mame: cum au reusit sa treaca de pragul primilor 3 copii, de exemplu: primul copil 6 ani, al 2-lea 4 ani, al 3-lea 2 ani si al 4-lea in burtica. FARA AJUTORUL bunicilor, bonelor, rudelor, cu tati ff ocupati, fara conditii materiale f bune. exista asa ceva ?!! eu, din pacate, nu am trecut acest prag, mi-a murit copilul in pantece, a fost fff greu, stresant...am ramas cu traume, nu imi mai doresc rel trupesti, m-am imbolnavit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Numai Dumnezeu se pricepe sa iti trimita un ajutor adevarat. Te cred ca esti tulburata. In astfel de situatii mult pretuieste si un duhovnic bun.

      Delete
    2. imi pare rau de tristetea ta, Dumnezeu sa va ocroteasca si sa va dea putere sa mergeti mai departe.
      In jurul meu este o comunitate unita de mame de 4-5 copii, cu serviciu parintii, si fara bunici/bone (nu e ceva obisnuit aici datorita costurilor). Ele se sustin reciproc cu sfaturi si experiente si ajutor fizic, incearca sa discuti cu duhovnicul dar si cu prietenele cu o viata asemanatoare.

      Delete
  5. M-ar interesa si pe mine cine este autorul, pentru ca pe coperta este poza cu fata mea cea mare. Stiu ca a fost imbracata asa la un botez la care au fost cativa fotografi profesionisti, prieteni cu tatal copilului, fotograf profesionist si el. Probabil, unul dintre ei, a dat fotografia vreunei edituri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. uite autorul
      http://www.orthphoto.net/photo.php?id=68394&id_jezyk=1

      Delete
  6. Nu e mentionat vreun autor, dar scrie ca articolele sunt preluate din Familia Ortodoxa si sunt scrise niste numere cu pag respective. Daca vrei ti le scriu...

    ReplyDelete
  7. Mai dar este inadmisibil sa se faca publica poza copilului fara acordul scris al parintelui. Cei de la Familia ortodoxa sigur stiu asta dar se fac ca ploua. Ar trebui sa nu lasati asa acet lucru, Diana. Este caz de tribunal ceea ce probabil nu ve -ti face ( desk meita!) dar macar o mustrare scrisa puteti trimite.

    ReplyDelete
  8. Mie mi se pare chiar frumos. Este o revistă ortodoxă si bănuiesc că articolul in cauză este ziditor de suflete. Ce frumos, Diana!

    ReplyDelete
  9. Este ilegal.
    Frumos ar fi ramas si daca ar fi fost legal. Faptul ca este o revista ortoxa nu inseamna ca nu trebuie sa respecte legea.
    In afara tarii nici in scoli nu ai voie sa faci poze celorlalti copii si sa le faci publice chiar daca au de spus o poezie impreuna cu al tau de exemplu. Trebuie sa ii acoperi fata colegului daca pui pe contul tau de exemplu poza . Darmite intr-o revista cu scop comercial.
    Acceptam orice si apoi ne plangem . Daca niste descreierati de la o revista pentru adulti ar publica poza fetitei pentru ca lor exact revista aia li se pare frumoasa? Nu ai cum sa pui criteriul frumos/urat .
    Criteriul corect este unul singur: Legal\ilegal.

    ReplyDelete
  10. Legal/ilegal, tipic lumesc, avocățesc! Avortul e legalizat si e ilegal sa agresezi homosexualii. Cunosc 2 persoane care s.au folosit de continutul cartii: eu si Ecaterina. Despre poză nu pot spune decât că este superbă. Îmi place si fata si costumul:).

    ReplyDelete
  11. Daca e legalizat avortul lumeste vorbind inseamna ca un credincios il va face? Nu. Inseamna doar ca nu o poate baga la puscarie pe cea ce a facut acest pacat. O va judeca Dumnezeu .
    SI bineinteles ca este ilegal sa agresezi homosexualii. Este ilegal sa agresezi orice om pe lume.
    Nu sunt exemple ce ma fac sa nu respect legea cele doua date. Bineinteles ca legea trebuie respectata si in aceste cazuri ca si in cazul fotografiilor.
    Nu v -ati fi folosit de carte si daca administratia Familiei ortodoxe ar fi avut acordul parinilor copiilor expusi sau cum?
    In lume trebuie respectata legea lumii .

    ReplyDelete