Saturday, January 30, 2016

Un gand...

... care ma sperie e ca marii criminali sunt liberi. Sunt dintre oamenii respectabili ai acestei societati strambe. Se afla in posturi cheie, iau decizii si fac reguli pentru altii. Nu e de mirare ca incepem sa ne sufocam pe tabla lor de sah. Numai cu ajutorul lui Dumnezeu ne mai putem strecura prin hatisul de ispite venite din partea semenilor nostri. Acesti criminali transmit infirmitatea lor duhovniceasca si odraslelor lor (acelora pe care au hotarat sa nu le omoare). Astfel copiii zilelor noastre sunt marcati de aceste tare spirituale ale parintilor lor.

Copii din cea mai buna clasa e matefizica din cel mai bun liceu al orasului nostru fumeaza, beau, injura de cele sfinte la ordinea zilei si nu au niciun chef de viata si nicio perspectiva asupra viitorului. Le lipseste entuziasmul. Asta imi povesteste fata mea despre clasa ei, dar sunt sigura ca nu e un caz singular.

Asta sa fie elita intelectualitatii de maine? E nevoie de multa rugaciune pentru bietii copii.

3 comments:

  1. Exact aceeasi frica ma bantuie si pe mine, dar doar uitandu-ma in jur si auzind de la prieteni care au copii mai mari , ai mei sunt mici deocamdata, dar am inteles ca doar rugaciunea si Mila Domnului ii va salva din ghearele vremurilor grele care sunt.
    Sa ne intareasca Dumnezeu pe toti!

    ReplyDelete
  2. Am fost in clasa de liceu (cea mai buna din oras) si in facultate cu elite.
    Din clasa de liceu jumatate au fumat (o parte s-a lasat) si unii i-am vazut si beti din teribilism sau din curiozitate: 28 din 29 au facut facultate la stat fara taxa fiind timpurile de dupa revolutie: sunt persoane ce lucreaza la Londra la nivel financiar inalt, un medic in Fr, in Bucuresti cateva persoane super calificate etc. Cei ce au avut liniste acasa (si cei ce nu au avut bani) nu au cazut in 'delasarile' astea. Unul din colegii care in liceu a venit baut la ore si fuma si radea de mine ca fac cruce langa biserica si ca dupa ore ma duc sa mulg vaca (nu ca nu ar fi avut dreptate dar eu ma jenam si il uram si aveam in mintea mea niste scene ca il dau cu capul de tabla si ca nu ii mai dau sa copie la nicio lucrare) - ei bine astazi lucreaza pentru mitropolia Moldovei.
    Nu a contat deraierea temporara; adolescenta a avut momentul ei de bravura, a fost forma unora de a demonstra ca fac ce vor ei....Rockerii astazi au plete taiate si chelie, si unii au 'realizari' profesionale deosebite.

    Dar pot sa zic ca sunt persoane din liceu, ce invatau mult, ce au fost tinuti f. strict acasa, au ajuns nefericiti si cu probleme psihiatrice - tocmai ca nu au avut suficient suport si dragoste.

    Mai trist e ca unul din colegi a murit: nu a fumat, nu a baut, facea sport cu regularitate, pana ... Si avea copil de 1-2 ani. Astea m-au invatat sa incerc saiau viata asa cum e, sa accept oamenii asa cum sunt si sa nu judec ( greeeeeu ).

    ReplyDelete
    Replies
    1. arakelian
      asa este, cum spui. adolescenta e varsta teribilismului. e o criza existentiala, un hop de trecut. e viitorul om care se formeaza si cauta si vrea sa cunoasca si sa se cunoasca imatur fiind ...

      Delete