Friday, January 16, 2015

Un truc...

... care ma tine pe linia de plutire atunci cand simt ca nu fac fata. E ceva de genul "ajunge zilei rautatea ei; ziua de maine se va ingriji de ale sale" (Mt 6,34), asa cum l-am primit eu inainte sa fi citit cu interes din biblie.

si mai pe larg:



Nu prea o admir eu pe Scarlett (in fond e un personaj imoral), dar imi place felul in care priveste inainte cu speranta dupa loviturile pe care i le aduce viata. Privirea ei emana o forta interioara incredibila.

3 comments:

  1. ,,Pe aripile vantului '' a fost cartea preferata a adolescentei mele.O stiam pe de rost, asa de des am recitit-o.Cred ca pentru epoca ei, avand in vedere limitarile impuse femeilor, Scarlet a facut tot ce a stiut mai bine, dupa trauma suferita - moartea familiei, a prietenilor, saracie, razboi.Si ea si Melly erau doua femei foarte puternice , dar fiecare in felul ei.Daca ma gandesc bine, in general oamenii erau mai puternici pe vremea aceea, fiindca boala, moartea, durerea, saracia erau intalnite zilnic. Noi traim in puf azi si nu stim sa apreciem.Pe atunci era selectie naturala, supravietuiau doar cei puternici si fizic, dar si psihic.

    ReplyDelete
  2. Interesant truc . . .

    ReplyDelete
  3. A doua mi se potriveste de minune!Am si eu momente in care imi zic...ok...maine continui cu treaba asta, sau maine decid ce si cum (daca problema suporta amanare)!Tras aer adanc in piept si lasat pe maine!Am invatat ca este cel mai bine facut in situatii in care simt ca in secunda urmatoare explodez!
    Ps:Nu am citit cartea, am vazut insa filmul!

    ReplyDelete