Saturday, January 24, 2015

Daca vrei mai multa energie...

... inmulteste rugaciunea!
"Domnul, pentru rugaciunile Staretului meu imi dadea Har din belsug, deoarece lucram Rugaciunea mintii timp de aproape 10 ore, stand in picioare. (...)
Atat de multa dulceata aveam in timpul zilei cand ma aflam in aceasta stare de rugaciune incat nu-mi pasa daca lucram din greu toata ziua. Parca zburam. Nu indoita, ci de cinci ori mai mare era puterea pe care o aveam in trup si in suflet. Nu ma preocupa ce face celalalt, nici la masa ce mananca sau ce spun altii, fiindca mintea mea era cu totul absorbita de rugaciune. (...)
In timpul acestei stari dumnezeiesti se anuleaza spatiul si timpul, iar lumea si intreaga faptura se stinge. Inceteaza chiar si functiile biologice, precum somnul, foamea sau setea. Uneori ramaneam chiar si 48 de ore fara somn atunci cand aflam aceasta dumnezeiasca rugaciune."

Indraznesc sa nadajduiesc ca Domnul blagosloveste cu aceste daruri ale rugaciunii pe masura lucrarii duhovnicesti pe tot cel ce se roaga, nu numai pe marii asceti.

5 comments:

  1. Daca nu ai citit iti recomand Jurnal Duhovnicesc. Merge usor 1,2 3 pag cat alaptezi.
    Scopul rugaciunii mintii este intalnirea cu Hristos...daca o practici pentru mai multa energie nu cred ca functioneaza...adica nu cred ca e ceva matematic mai multa rugaciune=mai multa energie :)
    Dar Doamne ajuta! ramane sa ne zici rezultatul.

    ReplyDelete
  2. Imi pare rau si imi cer scuze daca am dat de inteles ca scopul rugaciunii mintii este dobandirea energie. Pe mine m-a impresionat acest "side-effect" atat de puternic.
    Daca vrei mai multa energie su nu mai stii ce sa faci omeneste vorbind, poti pur si simplu sa o ceri de la Dumnezeu. Este si acesta un fel de rugaciune :)

    ReplyDelete
  3. Staretul meu Iosif isihastul, de Efrem Filotheitul

    ReplyDelete