Tuesday, October 21, 2014

Sapt 37-38

noile mele dimensiuni
In sfarsit am fost la ecograf...
Se pare ca suntem bine. Copilasul e maricel (ca de obicei). 
E baietel. Daca nu nasc chiar de sf Dimitrie, o sa-l numesc Gheorghe.
Nu, n-am avut niciun vis si nicio intamplare minunata datorita careia sa fac alegerea asta.
A fost o miscare a inimii greu de transpus in cuvinte.
Stiu ca e un nume mult batjocorit, folosit cu predilectie in poantele cu prosti.
Aspectul asta nu ma intereseaza prea mult, pentru ca traiesc intr-o lume in care Gheorghe e in primul rand numele unui mare sfant.

7 comments:

  1. Să vină Gheorghe pe lume sănătos, lângă o mămică sănătoasă și o familie asemenea! Și să fie binecuvântat!

    ReplyDelete
  2. Nastere usoara!
    A mai ramas putin pana la intalnirea cu puiul tau.

    Personal mie sf. Dimitrie si numele mi se par sonore, cu simbolistica puternica (probabil infuentata si de contactul cu 2 oameni Dimitrie, puternici si muncitori - ce i-am cunoscut cu multi ani in urma)

    ReplyDelete
  3. Asta ma doare si pe mine, ca Gheorghe acum = e un prost... Pe tatal meu il cheama chiar asa, plus e vorba de un mare sfant al ortodoxiei...

    ReplyDelete
  4. Sa te ajute Dumnezeu sa fiti sanatosi cu totii! Nastere usoara!!!

    ReplyDelete
  5. M-am trezit deseori spunand "mai esti Gheorghe" sau "esti Gheorghita", cu tendinta bine stiuta de blegut sau prostut.
    In urma cu cativa ani mi s-a intamplat sa am prin sfantul Gheorghe niste bucurii de o finete greu de descris asa ca am inceput sa lupt cu ce.am adunat in copilarie si sa-mi inchid gura. L-am simtit pe sfantul Gheorghe foarte fin si de mare ajutor. Si ca urmare i-am cerut ajutorul intr-o situatie rapida si totul cu rezolvat foarte usor si bine.

    Numai in cultura noastra acest nume are aceasta conotatie denigratoare:(.

    Cred ca orice nume prinde putere in functie de cum este purtat.

    ReplyDelete
  6. Domnul nostru Iisus Hristos sa va intareasca , sa va ajute si sa va mantuiasca!
    Numele Gheorghe, Dimitrie sunt minunate...De ce nu amandoua? Desigur este doar o parere personala. Ambele sunt nume puternice ce iti aduc in suflet multa evlavie,facand mereu viu modelul sfintilor care au acest nume.
    Chiar daca imi este greu sa va transmit toate gandurile bune,respectul si aprecierea pentru slujirea pe care o faceti in familia dvs.,sper ca Domnul sa puna in inima dvs ceea ce eu nu pot.
    cristina

    ReplyDelete
  7. Nu știu, eu nu am auzit vreodată numele Gheorghe luat în derâdere... Chiar nu mi-a ajuns la urechi așa ceva și nici nu mi-a trecut prin cap o asemenea asociere. Mai trist este că oamenii caută tot soiul de diminutive gen Gică, Ghiță, etc. De Dimitrie nu mai spun, e un nume cu rezonanță! Ambele nume sunt cu mare binecuvântare, mari apărători sunt sfinții! Mie îmi place în mod deosebit numele Dimitria, pentru fetiță. Grecii îl folosesc. În fine, sănătos să fie pruncul, are Dumnezeu deja pregătit un sfânt ocrotitor pentru el!

    ReplyDelete