Wednesday, May 14, 2014

(Euro)vision

Credinciosii nostri comenteaza nemultumiti si chiar ofensati decizia juriului la Eurovision. Acesta este un laitmotiv al conversatiilor intre crestini din ultimele zile. Oare se asteptau la selectarea vreunei piese muzicale cu accente crestine?!

Problema reala nu este ce se intampla acolo, ci faptul ca oamenii nu-si gasesc modalitati mai selecte de a-si petrece timpul decat urmarind concursuri de genul acesta.

Cei din biserica ar trebui sa simta si sa identifice existenta a doua lumi construite pe ideologii paralele - lumescul si duhovnicescul - si sa-si dea seama ca nu are rost sa participe, sub pretextul ca sunt iubitori de arta, la evenimentele mondene din lumea careia nu-i apartin.

19.Ştim că suntem din Dumnezeu şi lumea întreagă zace sub puterea celui rău.

Nu vad de ce e de mirare ca aceasta lume de care vorbeste sfantul evanghelist Ioan isi afirma cu ocazia manifestarilor ei culturale valorile dictate de stapanitorul sau. Gresit este sa-ti pierzi vremea, sau chiar sa-ti intinezi mintea, mintindu-te in legatura neutralitatea (d p v al moralei) concursurilor muzicale.

Mai in gluma, mai in serios, mi-am adus aminte de o vorba de-a lui tataie: "Tataie, hai sa te uiti la Dallas!" "Da' ce, ma, dalasu se uita la mine?"

9 comments:

  1. ai spus exact ce-mi statea si mie pe limba.Intamplator am auzit si eu ca nu stiu ce deviant a castigat concursul cu pricina si, exact la fel, ma intreb ce e de mirare, ca doar astea sunt valorile lumesti.

    ReplyDelete
  2. Nu cred ca cei care au reactionat si comentat despre Eurovision urmareau sau apreciau acest concurs in sine, nici eu nu am dat importanta Eurovisionului, ci m-am ingrijorat cu privire la ceea ce ne asteapta ca popor de acum inainte, pe noi si urmasii nostri. Este totusi de mirare un lucru major, faptul ca se schimba o anumita conduita lumeasca in ceva ce Scriptura numeste "uraciunea pustiirii", adica desfiintarea vietii normale pe pamant, nu doar trairea lumeasca. Una este sa traim intr-o lume cu valori pagane sau neduhovnicesti si alta este sa suferim invazia desfranarii in locul cel sfant, adica in mintile si constiintele tuturor si inca in mod obligatoriu prin constituie si legi care sa interzica orice reactie impotriva acestui dezgustator obicei de viata. Scopul acestui concurs a fost de printre altele de a modifica constiinte, de a crea vinovatie celor care nu vor sa se alinieze la acest fenomen de sodomizare a Europei. Nici macar nu au avut curajul sa premieze o alta piesa, a fost totul un scenariu tipic marxist, prin care cultul personalitatii trebuie sa primeze deasupra calitatii sau pregatirii artistice. Sincer, consider ca reactiile crestinilor sunt o expresie pertinenta, realista, mai ales ca miza este tocmai ca nu vrem sa se legalizeze drepturile LGBT in Romania, nu vrem sa dispara familia traditionala, singura care poate fi numita familie. De ce a fost invitat Conchita Wurst in Romania? Daca nu ar trebui sa ne intereseze castigarea lui la eurovision atunci macar sa ne punem problema unde vrea sa ajunga Europa si ce planuri are pe mai departe. Azi castiga o aratare din asta apocaliptica Eurovisionul si maine vin in tara noastra si nu ne mai dau voie sa ne educam copiii conform credintei ortodoxe, asa cum se intampla deja in occident, unde LGTB au dreptul sa adopte copii. Aici este de fapt si durerea cea mare, personajul acesta a castigat concursul pentru ca s-a impus ca un phoenix trufas si doreste ca si altii sa devina ceea ce el propune, nu se multumeste doar sa fie el ceea ce doreste, ci sa elimine normalitatea si sa o scoata tocmai pe ea in afara legii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. N-ar fi prima data in istoria crestinismului cand trebuie sa supravietuiasca unor stapaniri pagane, nu? Deci se poate...
      Pe mine m-a intrigat nu indignarea crestinilor, ci faptul ca stau si se indulcesc de eurovisioane (si altele de genul asta) apoi, cand se ingroasa gluma prea tare, se trezeste crestinismul din ei si se revolta.

      Delete
    2. Familia traditionala nu dispare datorita lui Cochita Wurst. Cu mult inainte sa stie de el oamenii si-au ciuntit de bunavoie familiile. Priveste in jurul tau si vei vedea ca cea ce zic e adevarat.

      Delete
    3. Ecaterina, poate nu se indulcesc de eurovisioane. Eu nu m-am uitat si tot am aflat despre grozavia cu barba. Orice site de stiri ai fi deschis, aflai. Si te revoltai.
      Judeci prea rau pe ceilalti.

      Delete
    4. Cei cu care am discutat personal stiu sigur ca au urmarit cu fidelitate si pana la un punct erau incantati de reprezentanti (sinonim cu le placeau, sinonim cu se indulceau).

      Faptul ca m-am exprimat la modul general il poti privi ca o figura de stil.

      Nu te gandi ca am tras concluzia ca toti care au aflat stirea s-au fixat in fata monitoarelor.
      Judec ceea ce tine de judecata omeneasca, nu ma bag sa preupun chestiuni mai presus de mine.

      Delete
  3. Mirarea este ca se trece peste tot mai multe limite, si nefirescul este aplaudat de din ce in ce mai multi oameni (sau se impune aplaudarea lui).
    Travestitul din anul asta e dificil si de privit fara scarba, de aceea mirarea oamenilor inca normali e mare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bai frate, ma gandeam cum ar fi aratat toate vedetele de sex feminin pe scena neepilate si nepensate :)))
      Mai sunt si femei adevarate cu barba, nu glumesc. Cine stie cum arata in realitate multe doamne? Poate nu chiar ca cochita, da aduc cu el...

      Delete
  4. Adevaratul star al postarii este tataie. Fantastica replica dansului.
    Daca lumii nu i -ar mai pasa nici o conchita nu s-.ar mai da in stamba.

    ReplyDelete