Sunday, April 20, 2014

Papusi BJD


ati cumpara asa ceva unui copil?

copiii sunt foarte sensibili la expresiile faciale

ce va sugereaza fizionomia lor?

accesoriile insa sunt tare dragute

de aici si aici (le-am vazut azi prima data pe blogul fie-mii si le-am numit "papusi emo")

21 comments:

  1. sunt ingrozitoare, zici ca nu mai au mult pana sa-si taie venele

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aceste păpuşi costă cu miile de euro, se cheamă BJD şi, la fel ca orice lucru din gama jucăriilor de lux, au piese interschimbabile. Când le cumperi, alegi singur fizionomia şi fiecare detaliu, de la expresia feţei la circumferinţa taliei, ceea ce înseamnă că nu sunt mereu triste, ci este doar una din măştile posibile. Dar, cel mai important, nu sunt pentru copii. Posesori acestor păpuşi au peste 25 de ani şi apreciază delicateţea cu care sunt lucrate şi expresivitatea. De asemenea, păpuşile sunt macheate. Poziţia, mărimea şi culoarea sprâncenelor sunt detalii comandate artistului-spre exemplu, părpuşa de jos cu floricele are din fabrică o figură curioasă, dar machiajul i-a modificat sprâncenele şi i-a coborât colţurile gurii şi ale ochilor.
      Şi expresia nu afectează copi, pentru că ei nici nu le văd. Sunt şţinute în dulapuri sau pe rafturi, ca bibelou în locuri care le sunt interzise micuţilor deoarece nimeni nu ar vrea ca bebeluşul să spargă ceva atât de scump.

      Delete
  2. si cred ca induc profilul asta psihologic unui copil care se joaca cu ele

    ReplyDelete
    Replies
    1. in mod sigur vor avea un impact emotional negativ.Mi s-a parut interesant contrastul dintre fata papusilor si lucrusoarele frumoase, vesele de care sunt inconjurate.

      Delete
    2. Nu se joaca nici un copil cu ele.

      Delete
  3. Sunt nistre monstri. Oricum mie mi s-a parut foarte greu sa aleg o papusa din magazin, pentru ca toate au cate o mie de functii, nu mai sunt papusi obisnuite. Toate foloseau nsite propozitii penibile "Buna. Vrei sa-mi asezi parul?", dar acestea par create de un pedofil...

    ReplyDelete
  4. wou, sunt triste rau, chiar ma gandeam ce sunt cu papusile astea aici pe blog...

    ReplyDelete
  5. Uitandu-ma la papusile care au aparut pe piata in ultima perioada, m-am gandit ca trebuie facut ceva si cred ca noi mamele si bunicile ar trebui intens sa incepem din nou sa fim creative si sa coasem impreuna cu copiii nostri papusi.
    Intr-o perioada urmaream un blog in care mamele lucrau anumite papusi din materiale. Daca-l gasesc il postez aici, dar poate stie una dintre voi.


    ReplyDelete
  6. Pe langa astea, in magazine se mai vand si urmatoarele http://www.noriel.ro/jucarii_copii_papusi_manechin_si_accesorii/jucarie_bratzillaz_papusa
    Satanizarea copiilor se face incepand de la cel mai mic nivel.

    ReplyDelete
  7. Pentru cultura voastra generala, tin sa va informez ca papusile BJD nu sunt pentru copii, sunt papusi de colectie si majoritatea persoanelor care isi cumpara asa ceva au peste 20 de ani. In general papusile se folosesc in fotografie, datorita fetei foarte expresive....si stati voi linistite ca nu v-ar ajunge salariul pe 6 luni sa cumparati o papusa BJD ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adevarat, nu inteleg care este problema cu aceste papusi. Nu toate au fete triste. Exista unele mai frumoase decat acestea din imagini si nu cred ca nici o papusa BJD ar putea traumatiza un copil. Mi se mar mult mai ok ca papusile de ceramica si, totusi, nu vad pe nimeni comentand la adresa lor!

      Delete
  8. Bine ca nu sunt accesibile muritorilor de rand :)

    ReplyDelete
  9. Sunteti putin cam incuiate la minte. Lumea evolueaza si si papusile pentru copii, jucariile tot. in 2014 nu mai puteti sa le dati copiilor o carpa cusuta plina cu vata si 2 nasturi in loc de ochi sau genul ala de barbie din plastic care se rupea la 2 ore de la cumparare :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ba mie de ex. imi plac f. mult in 2014 papusile din carpa cu nasturi in loc de ochi, Si asta vine de la o fosta fetita pasionata de papusi, haine pentru papusi, jocuri cu papusi.. Iar "genul ala" de barbie, de fapt orice gen de barbie nu mi-au placut niciodata.

      Delete
  10. Incuiata cum sunt nu vad de ce evolutia in materie de papusi trebuie sa implice mutre plouate si bolnavicioase.
    Nu discutam calitatea materialului din care sunt facute, fiindca sarantocii ca mine nu au avut prilejul sa testeze jucarii asa scumpe.

    ReplyDelete
  11. Lumea evolueaza....deci omul e facut pentru evolutie si nu evolutia pentru om, nu? :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce legatura are afirmatia ta cu "lumea evolueaza"? nu ai mai auzit acest termen, sau cumva esti dintr-un sat uitat de lume in cracanatii din deal unde popularia e de 57 de locuitori cu tot cu pretoul satului si vaca vecinului? omul, plantele, animalele si totul a evoluat cu timpul inca dinainte sa apara existenta duhului la care te rogi tu in fiecare seara inainte de culcare, iar intrebarea ta e gen "ce a fost prima data, oul sau gaina?"

      Delete
  12. Eu sunt de moda veche, i-am facut fetitei o papusa din resturile de ate. A mai promit de la rude/prieteni tot felul de papusi, dar preferata e... cea facuta de mine.
    Consider ca jucariile prea stilizate/dedicate (vezi tzacanelile astea de papusi) nu ajuta intelectual sa se dezvolte. Mai bune sunt cuburile de construit brute ce lasa spatiu si imaginatie copilului.

    Si mai de moda veche sunt ca i-am cumparat o etamina si dat sa coase (ma vedea pe mine cusund la ie si a cerut). E drept, a cedat dupa 10 impunsaturi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca aceste papusi nu dezvolta imaginatia copiilor, o papusa din resturi de ate o va face?

      Delete
  13. Aceste papusi nu sunt pentru copii. Sunt papusi de colectie, facute dintr-un material delicat pe care un copil l-ar distruge in primele minute de joaca. Nu inteleg care este problema voastra cu papusile BJD. Cele din ceramica nici macar nu au o expresie clara a fetei, au ochii incetosati sau cu pupila inspaimantator de mica si, totusi, nimeni nu comenteaza despre ele. Daca voi tot aveti o problema cu BJD pastrati-o pentru voi. Inainte sa afirmati ca sunt oribile si sa spuneti lucruri urate despre ele interesati-va mai intai despre ce vorbiti. Nimeni nu a zis ca ar fi pentru copii si chiar daca ar fii o papusa nu poate traumatiza un copil. Aceste papusi sunt facute si pictate manual. Chiar si ochii lor sunt facuti din sticla pictata de mana. Sunt greu de facut si de aceea costa mult. Ar trebui sa apreciati munca altora, nu sa o criticati!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Esti simpatica: deja te-ai erijat in educatorul altora si le spui ce ar trebui sa aprecieze/critice si ce nu.

      Delete