Tuesday, November 5, 2013

Un dintisor...

...de-al lui Grigo are mari probleme :)
la 4 zile dupa 
Sambata seara a cazut lovindu-se cu gurita de bordura (de fapt l-a scapat fratele lui mai mare in timp ce se invarteau) si un incisiv central i-a intrat pur si simplu in maxila, incat nu i se mai vede decat marginea incizala (tare dinte...). La ora aceea nu am avut unde sa-i fac o radiografie dentara, de garda la maxilo-faciala nu era nimeni, iar stomatologul de serviciu s-a multumit sa-l spele putin cu ser fiziologic.
Luni dimineata am facut o rx dar nu reflecta deloc distanta si modul in care produs deplasarea.
Marti seara am incercat OPG si in sfarsit am avut o imagine mai realista a consecintelor traumatismului. Am fost la un cabinet de ortodontie si medicul mi-a spus: " Daca ma-ntrebi, eu l-as scoate, dar la 3 ani e prea mic pentru o anestezie prin infiltratie, asa ca hai sa-l mai lasam 2 saptamani sa vedem daca mai coboara dintisorul de le sine..."
Intre timp trebuie sa-i ingrijesc plaga (s-o curat dupa fiecare masa cu comprese  sterile si ceai, apa cu sare, apa de gura, propolis, Aloe First) si sa am grija sa nu muste din nimic. Ma distrez de minune...
iradiat

7 comments:

  1. ...sanatate multa...cred ca distractia asta iti lipsea...

    ReplyDelete
  2. Doamne ajuta sa coboare singur dintisorul! Bunul Dumnezeu sa-i dea sanatate micutului si tie putere !

    ReplyDelete
  3. Nepotica mea, fiica sorei mele, a cazut cand avea 1 an si jumatate si i-a cazut dintele de tot (a iesit din gurita pur si simplu, asa, intreg...). Cand i-au iesit dintii definitivi, acela a iesit mai tarziu si cam stramb, incat a trebuit sa poarte aparat dentar, dar acum e bine si nici n-ai zice ca acel dinte a fost lipsa la apel de la 1,5 ani pana pe la 8 ani! Cred ca, daca dentistul spune, poti sa i-l scoti in caz ca nu coboara la locul lui. Sanatate multa va doresc!

    ReplyDelete
  4. Ecaterina, sanatate multa... imi pare tare rau sa vad ce a patit Grigoras

    ReplyDelete
  5. Doamne ajuta sa fie totul bine!Multa sanatate intregii familii!Sfantul Nectarie sa va ocroteasca pe toti!Alina

    ReplyDelete
  6. Doamne ajuta!

    Cum mai este dintisorul lui Grigo? Si Spiridon al nostru s-a lovit cand inca nu ii iesisera dintisorii, iar unde a fost lovit, dintele a iesit un pic stramb, fara alte consecinte.

    ReplyDelete
  7. S-a aliniat aproape perfect, cu ajutorul lui Dumnezeu

    ReplyDelete