Saturday, February 23, 2013

O insulta...

... la adresa inteligentei copiilor nostri:

8 comments:

  1. O, Da! E o adevarata isterie cu aceste carti. Sunt doua volume din fiecare. Cunosc fetite in clasa a doua care citesc deja cu pasiune "Jurnalul unei pustoaice". Culmea e ca mamele acestor copii sunt foarte incantate si imi recomandau si mie. Am rugat-o pe una dintre ele sa imi imprumute si mie cartea pentru o zi sa o rasfoiesc. Am fost dezamagita, revoltata, oripilata chiar de faptul ca o mama poate sa cumpere asa ceva unui copil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. La noi chiar profa de romana a dat-o de citit intregii clase

      Delete
    2. Sunt momente cand ma inspaimanta si ma revolta scoala publica romaneasca. Acesta e unul din ele.

      Delete
  2. ma faceti curioasa... ce contin?

    ReplyDelete
  3. Cartea este scrisa din perspectiva unui elev la scoala generala care insumeaza toate retardele psihologice posibile si toate atitudinile negativiste imaginabile fata de tot ceea ce eu considera bun simt.

    E un tip care-si lasa chilotii nespalati pe masa din bucatarie sau care, mergand in vizita la zoo, nu e interesat decat sa vada cum isi fac animalele nevoile. Nici macar in categoria umoristice de bun gust nu pot incadra creatia de mai sus.
    Eu n-am gandit asa nici la 3 ani.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pustiul vrea sa fie cool, parintii sunt undeva depasiti, retardati in raport cu prezentul, la scoala e lupta mereu acerba pentru afirmare in randul celor smecheri... asta e? Poate ma insel, m-am uitat doar pe cateva secvente din filmul facut dupa carte, si mi-a dat impresia de film cu adolescenti in care lumea se imparte intre smecheri si tantalai. tot timpul m-au oripilat filmele astea, abunda de glume de prost gust, sexualitate si in general personajele si comporta extrem de stupid. O insulta la adresa inteligentei si a bunului simt, cum ai zis, Ecaterina.

      Delete
  4. ahaaaa... ms. Daca e asa, va dau dreptate

    ReplyDelete
  5. buna, Sunt si eu prof de romana. in multe culegeri sunt introduse cateva fragmente din ac. carte de prost gus. sef de catedra de la scoala se arata foaret incantata de carti. sa nu ne miram de comportamentul copiilor nostri, pentru ca scoala promoveaza anticultura si antimoralitatea

    ReplyDelete