Wednesday, February 20, 2013

Cea mai clara dovada...

... a aciditatii produse de consumul de carne e eritemul de pe funduletul Elenei.
Pana acum  (9 luni) nu a avut nici un rash cutanat. A mai consumat carne, dar in cantitati mai mici, in amestec cu legume. Acum doua zile am fost pe la bunici si la masa de pranz nu a vrut altceva decat carnita de pui si foarte putin dintr-o galusca. Evenimentul s-a cunoscut imediat pe partea posterioara, unde, datorita scaunelor acide, Pufuleata a facut un eritem fesier usturator ca la carte.
O dau cu Aloe First si situatia s-a ameliorat vizibil.

16 comments:

  1. Ecaterina, baietelul meu de 4 luni, alaptat exclusiv nu a mai avut scaun de duminica. Astazi, joi, sunt deja ingrijorata. Se intampla lucrul asta de ceva saptamani. Duminica i-am provocat scaunul (termometrul). As vrea totusi sa aiba scaun spontan. Sa-l las si mai multe zile, pana face el singur sau sa il ajut iarasi? Ce crezi? Ce ai face sau ce ai facut in asemenea situatii? Este alaptat exclusiv. Multumesc!

    ReplyDelete
  2. Si ai mei faceau si la o saptamana. Scaunul era de consistenta si aspect normal. Nu-i mai provoca scaunul, va face singur. E doar o etapa, nu e un indiciu ca va fi un om predispus la constipatie. Acum Elena are mai multe scaune pe zi, desi la inceput faceam economie la Pampers datorita scaunelor rare.

    ReplyDelete
  3. Ai grija si tu ce mananci. unii sugari reactioneaza asa la lactatele (mai ales lapte dulce fiert) din alimentatia mamei. Vireaza si tu spre fructe.

    ReplyDelete
  4. Cred ca depinde si de calitatea carnii, pui crescut sanatos la tara vs. pui din comert. Apoi de provenienta carnii, de ex. carnea de miel sau de porc chiar si crescut in conditii absolut normale este foarte acida pt. copiii mici. Eu cred ca este f. buna carnea pt. copii, dar incerc sa merg pe natural, adica incep sa le dau in masura in care o pot si mesteca, incerc sa evit sa le dau carne blenduita, de ex. la 7 luni. Ma gandesc ca asa procedau oamenii mai demult. Si f. important, sa fie crescuta bine, fara hormoni si toate cele, atunci mai bine lipsa...
    Un blog care imi place, mi-a confirmat mai multe lucruri spre care inclinam de mult, poate il si stii, jurnaldenutritie.ro

    ReplyDelete
  5. Iti spun eu ce am auzit de la batrani ca faceau oamenii mai demult: mancau carne rar, poate doar la sfarsit de saptamana sau nici atunci, si nu se poticneau in lipsa unui blender, ci le tocau in gura pruncilor fara dinti. Scarbos, dar adevarat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai, la sfarsit de saptamana nu mi se pare foarte rar. Poate li se pare celor care mananca zi de zi, dar tinand cont ca sunt doua zile de post pe saptamana, apoi in zilele de dulce nu e obligatoriu sa mancam si carne. Noi de ex. mancam in week-end si inca 1 o zi maxim 2 in timpul saptamanii (aici intra si supele care nu mai contin carne propriu-zisa).
      da.. uitasem de chestia cu mestecatul mancarii, am auzit si eu de ea.
      Oricum trebuie sa fim atenti, teoriile astea vegetariene sunt straine ortodoxiei, nu au nimic in comun cu postul si nevointa. Si putem face gafe majore pe pielea copiilor nostri. Posturile lasate de Biserica eu cred ca sunt suficiente pentru a priva copiii de carne.

      Delete
    2. Nu stiu daca ma fac inteleasa.
      1. nu-mi privez copiii de carne
      2. nu cred ca promovez pe undeva lucruri straine ortodoxiei.sunt lucruri care nu au tangenta cu latura religioasa a vietii, la fel cum as vorbi despre mecanica auto si mi s-ar reprosa ca pun pe tapet chestiuni straine ortodoxiei.
      3. treaba cu carnea (si in genere toate proteinele) care stimuleaza secretia acida gastrica, precum si acidifierea urinei, o stiu din facultate , de vreo 15 ani adica, nu e o teorie pseudo spirituala la care am aderat recent.

      http://www.mediculmeu.com/afectiuni-ale-aparatului-digestiv/ulcerul-peptic-si-afectiuni-conexe/fiziologia-gastrica-si-relatia-cu-ulcerul-peptic.php

      Delete
    3. Ecaterina, iarta-ma nu am vrut sa sune ca o critica. Nici nu am vrut sa presupun ca iti privezi copiii de carne. Voiam doar sa spun ca abunda internetul (principala sursa de informatie) de tot felul de teorii care ne pot influenta fara sa avem prea mare discernamant. Si ca putem vatama copiii, de ex. daca nu le dam carne o perioada de cativa ani, sa zicem, perioada in care noi am crezut ca este nociva carnea pt. copii. E un exemplu.
      De altfel nici noi nu suntem mari carnivori in comparatie cu altii. In posturile mari nu dau carne copiilor pt. ca nu gatesc in casa si nu le fac lor separat mancare cu carne. Iar carnea de tara pe care o am in congelator incerc sa o consum in asa fel incat sa imi ajunga pana mai pun mana pe alta de aceeasi calitate. :)
      Din nou, nu am vrut sa te critic.

      Delete
    4. Mie nu-mi e decat sa nu fac sminteala cu ceva. Pana la urma biserica nu se ocupa in primul rand de cele ce intra in pantece si ies afara, decat in masura in care ne ingreuneaza lucrarea mantuirii starnind patimile sau vatama semnificativ sanatatea pe care ne-a daruit-o Dumnezeu.

      Si crede-ma, daca cineva nu da carne copiilor, dar compenseaza aceasta lipsa cu ingrediente mai putin conventionale bucatariei traditionale, se poate ca acestia sa nu fie vatamati fizic. Vezi copiii Cristelei Georgescu.

      Ideea ar fi sa nu consideram carnea un rau in sine, o mancare necurata, si pe toti care consuma carne niste proscrisi, ci sa gustam cu multumire fata de Dumnezeu care ne hraneste.

      Delete
    5. Nici nu sunt sigura ca nu sunt vatamati pe termen lung. Dar nici ca sunt nu vreau sa spun, daca intelegi.. Ideea e ca nu vreau sa acuz, dar personal nu sunt de acord.
      Oricum mi se pare mai firesc ca un om sa manance carne si in general roadele pamntului si ale animalelor din zona sa, decat sa fie un vegetarian care sa compenseze proteina animala cu cereale aduse de pe alte continente, nu e firesc pur si simplu intr-un trai normal.
      Si da sunt de acord, sa nu consideram carnea rea si pe cei care mananca - compromisi, nici lipsa ei un scop in sine.

      Delete
  6. si eu eram f anti-carne (mai ales la copii) pana am dat de teoria gaps (gut and psychology syndrome), care leaga afectiunile autoimune/alergice de cele psihice (din sfera autism-adhd si nu numai, toate fiind conditionate de starea florei intestnale. Pt flora distrusa deja si pacientii afectati de sindrom, se recomanda o dieta stricta pe baza de legume, carne, peste, ou, uneori lactate. Oricum, cu f multa proteina animala si, mai ales, cu multa zeama de oase. De cand l-am trecut pe alergicul meu doar partial de tot pe recomandarile de acolo (fara sa exclud gluten sau altel drastice, doar bagand multe supe de carne de tara), e mult mai bine, fizic si psihic...

    ReplyDelete
  7. Spor la treaba rinichilor dumneavoastra.

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, stiu. dar nu le poti avea pe toate intregi deodata, nu? :)) io-s multumita ca digestivul, cutanatul si... agitatia sunt mult mai ok.

      Delete
  8. Draga Ecaterina, baietelul meu in varsta de o luna regurgiteaza foarte des, schimbam cate 5-6 hainute la un episod de regurgitari consecutive. I-am dat debridat, dar nu am observat o ameliorare semnificativa. Te-ai confruntat cu astfel de probleme, ce as putea face? El pune in greutate, cel putin pana acum. Multumesc si multa bucurie sa aveti cu sosirea noului membru al familiei!

    ReplyDelete
  9. Regurgitarile nu sunt ceva patologic, in absenta altor manifestari. Tine-l mai mult la verticala, nu-l manevra dupa mese prea mult, pune-i bavetica la gat ca sa nu-i schimbi haina cu totul. Rabdare...

    ReplyDelete