Monday, February 18, 2013

Ce mananca...

...Leana mea


  • grau, porumb, mei, hrisca, orez
  • banane, portocale, kiwi, mere, struguri, lamai
  • morcov ras, sfecla rosie rasa
  • piureuri din legume variate (in care prefera sa fie majoritar cartoful)
  • unt, iaurt (nu i-am dat aproape deloc urda, nici lapte dulce fiindca le refuza sistematic si nu mi se par indispensabile cata vreme suge la san)
  • urzici, spanac, salata verde
  • din cand in cand ousor si ff rar carnita, de cateva ori nuci macinate
  • din farfuriile noastre a mai lins si ea cam de toate, inclusiv ciorba de fasole si varza murata,
  • eu, enervata de filmari, alaturi de draguta mea, care scapase intr-o omleta cu spanac:

18 comments:

  1. e o mancacioasa!! :)sa ii fie de bine!! cate kilograme are? morcovul ras crud nu am curaj sa dau baietelului meu, de 9 luni...inca nu are dinti si desi mesteca el bine orice gura de mancare parca nu am curaj..oricum, abia astept sa devina si el mai mancacios, in afara de lapte nu cere nimic, nimic nu ar manca decat san...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nu stiu cate kg are, dar nu e nimic ingrijorator in formele ei rotunjoare, asa ca nu ma obosesc sa o cantaresc

      Delete
    2. ah, e chiar f bine, eu am o obsesie cu cantarul :) abia astept sa ies si eu la urzici, doar prin gradina botanica insa

      Delete
    3. si eu am avut, mai ales ca toti sugarii mei au fost slabuti, de-aia evit cantaririle

      Delete
  2. Doamne ajuta! Imi spui te rog cum ii pregatesti fetitei hrisca? Si eu am cumparat o punga cu hrisca de ceva vreme, dar nu am gasit nici o reteta mai "atractiva" pt baietelul meu. Multumesc frumos!

    ReplyDelete
  3. O fierb pur si simplu.
    O mananca chiar si goala (eu ma silesc sa mananc asa ceva).Am mai amestecat-o in piureuri de fructe la blender, alte dati cu iaurt sau smantana. Nu sunt pentru retete complicate.
    Totul e sa incerci bebele tau. Eu am fost surprinsa de preferintele ei pentru cereale fierte si fructe taiate feliute subtiri. ii place sa muste singura mai degraba decat sa-i razuiesc.

    ReplyDelete
  4. hrisca merge bine cu mar copt, blenduite. sau in pilaf cu carne.
    dar graul cum il faci? mie mi se pare destul de indigest facut "tip coliva"....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, tip coliva flescaita :) Am mai luat si spelta grisat

      Delete
  5. Draga Ecaterina, imi cer scuze ca postez aici, dar nu am stiu unde sa scriu. Am cateva intrebari, pentru ca esti si mama si medic:
    1. In timpul alaptarii consumi produse apicole gen miere/ propolis?
    (bb2are o luna, si desi pe prima am alaptat-o 3 ani, nu imi mai amintesc daca in primul an de alaptare am consumat miere. Acum mi-a atras atentia o prietena sa nu mai consum, pentru ca ar fi interzise)
    2. Tu ai vaccinat copiii? daca da, le faci toate vaccinurile din schema(nu ma refer la optionale), inclusiv ror? La prima fata le-am facut, insa la cea mica am refuzt vaccinurile din maternitate. Nu ma gandesc neaparat sa nu le mai facem deloc, ci mai degraba sa le mai amanam. As vrea mult sastiu pareea ta, pentru ca informatiile sunt contradictorii, dar eu nu stiu sa le discern prea bine,nefiind medic.
    3. Ce remediu as putea folosi pentru laringita+gat rosu+tuse seaca+mucus galben (gat si nas)? De 3 saptMani nu imi trece, iar medicul de familie a spus ca nu stie ce saimi mai dea. Am luat augmentin, toate preparatele de raceala de la boiron, dar degeaba. imi e tare teama sanu ia si cea mica. Medicul spuneaca mi-ar fi recomandat clacid, dar eincompatibil cu alaptarea, iar eu nu vreau sa o intarc.
    Multumesc mult!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. As tine post cu 50% cruditati cel putin o saptamana si as bea multe multe ceaiuri (orice cu miere si lamaie)+ gargara des+ cura clatit gura 10 min cu ulei, as iesi la aer in ritm obisnuit si nu as baga in seama decat daca as face febra mare sau as avea dureri crunte de urechi.
      Daca nu-ti priesc produsele apicole nu le folosi.
      nu i-am vacc pe ultimii doi deloc
      am consumat miere aproape zilnic

      Delete
    2. Multumesc mult pentru raspuns! Am sa urmez sfaturile tale. ma impac bine cu produsele apicole, si le voi consuma moderat in continuare. Legat de vaccinuri imi e putin teama de polio si tbc - pediatra noastra ne priveste tare ciudat ca nu le-am facut pe cele din maternitate. Din ce am vazut, nu este vaccin separat de polio, iar cu bcg-ul din danemarca nu ma impac deloc. Sotul nu e foarte convins ca am facut bine ca nu am vaccinat-o - nu imi zice neaparat ceva, dar il simt. Nu prea intelsge de ce noi facem altfel fata de majoritatatea..

      Delete
  6. Cam asa e si meniul lui Stefan :)
    Meiul e foarte bune fiert cu cateva curmale (ii da un gust dulce f bun), de preferat sa fie rasnit inainte.
    Am incercat si eu pentru prima data mamaliga din mei macinat. Niciunul din familie nu si-a dat seama ca nu este din porumb :)
    De unde iei urzicile? Au aparut deja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, la noi au aparut. primesc de la cineva care trece prin padure

      Delete
  7. Fetitei mele de 8 luni i-a aparut ceva gen urticarie, e o eruptie ca o harta si pielea e aspra pe ceafa, unde a aparut eruptia aceasta.
    Nu-mi dau seama la ce o fi facut alergia asta, ieri a mancat cu noi putina tocana de ardei copti cu sos de rosii ( era sui ceva carnita de pui pe acolo) si mamaliga de porumb. O fi grav? Sa ma duc oare la medic urgent sau sa-i dau putin ceai de trei-frati-patati? A mai mancat Kefir ieri, i-a placut atat de mult ca nu o puteam opri. Fructe: banana, para, mar. Cereale: orez. In plus i-am facut niste biscuiti pt bebe, sa-i mau dau de rontait, ca are deja dintisori si inca e agitata de la cresterea lor, cred.M-am gandit ca poate si biscuitii aceia in care am pus ou intreg (deci cu albus) de prepelita... nu stiu.
    Mentionez ca nu am putut alapta nici unul dintre cei 3 copii, oricat m-am straduit. Fata nu e vaccinata si nici n-am de gand s-o fac, asa cum nici mijlociul de 8 ani nu e vaccinat cu nimic. Doar pe primul l-am nenorocit vaccinandu-l si transformandu-i copilaria in cosmar din cauza alergiilor declansate cred de vaccinuri.
    Va rog Ecaterina, spuneti-mi ce-ati face in locul meu, ati merge cu fata la doctor pt harta aceea de pe ceafa?
    Alina

    ReplyDelete
  8. da-i o perioada fara proteina animala (daca ai putea nici vegetala ar fi si mai bine)+multe lichide. Daca nu o supara si e doar intr-un loc nu te agita.

    ReplyDelete
  9. nu-mi prea place sa dau sfaturi medicale, eu spun ce-as face eu cu copilul meu.

    ReplyDelete
  10. Multumesc pentru promtitudinea raspunsului.
    Fara proteina vegetala... ce inseamna?
    Pentru mine proteine vegetale contin doar leguminoasele. Mai sunt si altele?
    (E drept ca-i place ciorba de fasole...)
    Domnul sa rasplateasca, cuvant mic si scurt dar important,un sfat al unei mame de sase copii totusi valoreaza mai mult decat al uneia cu trei, plus o faculatate de medicina ... nu-i egal cu zero!Nu le iau ca pe sfaturi medicale.Nici azi n-a trecut eruptia aceea gen urticarie, ba mai mult, a aparut si pe burtica putin. Starea ei e insa buna, e vesela ca de obicei, nu are temperatura.Intr-adevar nu prea mananca ca de obicei si bea lichidele pe care i le ofer, multe, asta e mai neobisnuit. Am observat ca e constipata. Ce sa fie oare?

    ReplyDelete
  11. in plus nu ciuperci, nu nuci, alune etc
    Neaparat fa-o sa aiba scaun (se gasesc tarate ,struguri, portocale).
    Ce sa fie? Morse spune ca problemele de pe piele se datoreaza insuficientei filtrari a toxinelor (constipatia poate avea deci legatura) din limfa prin rinichi. aceste simptome nu trebuie in nici uncaz suprimate, ci trebuie ajutat organismul sa elimine aceste toxine crescand diureza.

    ReplyDelete