Friday, January 11, 2013

Epoleti

Cine are bebelusi stie ca e o adevarata provocare sa te mentii curata in timp ce-i porti toata ziua ca pe un atas dragalas pe sold sau pe umar. La primul copil eram chiar afectata de problema asta. Nu ca nu m-as fi obisnuit cu tricourile de stat prin casa vesnic marcate de ritmul de viata al sugarului, dar ma exaspera faptul ca nu aveam niciodata paltoanele curate pe umeri, desi ma straduiam sa plec de acasa in regula. Pana ajungeam la destinatie eram deja incondeiata cu vreo regurgitatie, vreun stranut cu secretii abundente, sau cel putin cu ceva saliva de la eruptiile dentare. 
Vazandu-ma evident enervata de schimbarile pe care le avea de suferit imaginea mea despre mine, cineva m-a incurajat pe un ton glumet: "Ai vazut tu in armata cum au gradatiile pe epoleti si cu cata fala le poarta? Nu te mahni! Ceea ce tocmai ti-a patat paltonul e un semn de cinste: esti mama si esti in slujba lui Hristos, in oastea lui!" 

4 comments:

 1. O, da! Cunosc senzatia :)
  Mereu ma vait ca pana ajung la biserica cu toti 4 dupa mine, am urme de ghete pe palton, baticul pus sucit, etc. Dar la mine, cred ca e si plata de la Dumnezeu pentru perioada in care nu eram in Biserica si tare ma mai mandream cu frumusetea mea, tare ma mai aranajam si tare vanitoasa eram. Sa imi iasa acum prin piele :)

  ReplyDelete
 2. Tactica innascuta de a-si ajuta mama la despatimire :)

  ReplyDelete
 3. :)) Da, au multe talente copiii in a despatimi pe om:sunt inamicii luxului si ai odihnei de exemplu :)

  ReplyDelete
 4. Ce sfat frumos ai primit!
  Epoleti ... nu m-as fi gandit! :))
  Vreau si eu asa epoleti.

  ReplyDelete