Thursday, July 28, 2011

Ispite lângă Sfântul Potir

          De praznicul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel copiii s-au impărtăsit. Eu ii asteptam langa uşa bisercii să le dau aghiasmă. Toţi veneau bucurosi cu lumânarea in mâna, doar una dintre fete a ieşit din biserică tristă, cu ochii înlăcrimaţi. "Ce s-a întâmplat?" am întrebat-o. Mi-a răspuns cu vocea tremurândă " Nu mă mai împărtăşesc niciodată la părintele ăsta! M-a certat şi s-a uitat urât la mine." Ceilalţi copiii ai mei au fost surprinşi de spusele ei, pentru că văzuseră şi ei ce se întămplase şi nu li se păruse nimic agresiv în atitudinea părintelui. Am aflat că singurele cuvinte fuseseră "Deschide gura mai mare, copile!". Dacă ar fi fost alt copil, nici nu ar fi băgat de seamă inflexiunile aspre ale vocii, dar Miss Hipersensibilitate a fost pur şi simplu zdruncinată (vezi Printesa şi bobul de mazăre :)
        Am înţeles imediat că, pentru a le tulbura sufletele, vrăjmaşul speculase sensibilitatea unuia şi încordarea grijii pentru administrarea corectă a Sfintelor Taine a celuilalt şi i-am explicat asta şi prinţesei rănite, care s-a simţit mult mai uşurată aflând că părinţelul de fapt iubeşte copiii şi că era doar foarte stresat să nu se verse vreo picătură din Sfântul Sânge.

6 comments:

 1. Bine ai revenit, dragă Ecaterina!
  Mă bucur ca v-aţi "aşezat" şi ai răgaz să scrii din nou, mi-era dor să te citesc.
  Doamne ajută!

  ReplyDelete
 2. Ne acomodăm mai greu cu noul spaţiu, dar lucrurile intră încet, încet pe un făgaş liniţtit.

  ReplyDelete
 3. Doamne ajuta! Ma bucur enorm de o noua postare....imi era atat de dor! Sper sa aveti de acum timp sa scrieti mai des, va simtim mai aproape astfel! Sanatate va doresc! Sa firi fericiti in noua casa! Dora din SV

  ReplyDelete
 4. Mă bucur să te regăsesc! Bine ai revenit!

  ReplyDelete
 5. Vă mulţumesc pentru gândurile frumoase pe care mi le trimiteţi!

  ReplyDelete
 6. Doamne ajuta! Va iubim! Multumim de revenire! Un grup de preotese din Botosani!

  ReplyDelete