Thursday, April 7, 2011

Decenţă

                      Ce gândesc bărbaţii despre buna-cuviinţă în vestimentaţie (fragmente):
Fiecare zi este o luptă (ascultaţi cu atenţie doamnelor, cazul acestui tânăr nu este excepţional, este normalul) o luptă împotriva păcatului meu, o luptă împotriva ispitei, o luptă împotriva minţii mele decăzute. În fiecare dimineaţă trebuie să plâng cerând mila, putere şi hotărâre să pot alunga "păcatele tinereţilor". Duhul Sfânt mă înnoieşte, mă întăreşte în război, dar ispitele sunt peste tot (sunt ca pe un teren minat) Sunt fete atrăgătoare peste tot. Îmi ocup mintea cu rugăciuni, citate din Scriptură, muzică religioasă şi privesc la trotuar ca să nu fiu biruit.
Fetele nu-şi dau seama că ispita trupească există, că e continuă, agresivă şi îl duce pe om la moarte sufletească. Au ocazia să ajute. Consideraţi mesajul meu un apel, în numele bărbaţilor, la intrajutorare în lupta cu ispita desfrânării. Când văd o fată cu îmbrăcăminte şi atitudine provocatoare îmi spun: "Probabil nici nu ştie că azi va fi devorată în minţile a sute de bărbaţi. Sau poate ştie. Atunci de ce?"... Felul în care se prezintă lumii o face să fie o momeală pentru mintea mea păcătoasă şi eu trebuie să o evit. (...) Pentru fetele care nu-şi dau seama am un sfat: roagă-l pe tatăl tău să-ţi verifice garderoba - e  bărbat (...) Miii de mulţumiri fetelor care nu urmează modelului lumesc. Celor care sunt nepăsătoare le spun că nu există nici un bărbat obişnuit care să fie despătimit şi că dacă ar avea idee ce le trece unora prin cap şi-ar schimba radical linia vestimentară. Dumnezeu a lăsat biserica drept loc de refugiu, de odihnă sufletească, de întâlnire cu El. Sunt dezamăgit, descurajat atunci când şi în biserică am de a face cu aceleaşi ispite ca pe stradă. (...) O fată care se îmbracă indecent chiar şi la biserică nu-mi poate fi soră întru Hristos. Ea îmi este pricină de sminteală. (...) Trebuie să fiţi diferite de lume (în chip smerit) prin modestie şi bun simţ.
Ştiu că nu avem aceeaşi biserică, dar mesajul acestui tânăr poate fi aplicat foarte bine şi în biserica noastră (chiar şi la mănăstirile de călugări poţi vedea multă neglijenţă în ţinuta femeilor).

No comments:

Post a Comment