Îi puneam la marginea patului în funduleţ, cu faţa spre marginea patului, şi le spuneam "Dă-te jos!", arătând cu mâna spre covor, unde se găsea o jucărie atrăgătoare pe care puii o primeau la "aterizare". Apoi îi întorceam pe burtă, cu picioarele ieşind puţin în afara patului şi îi lăsam să alunece uşor până atingeau cu ele de podea. Repetam mişcările de mai multe ori, fără să-i forţez pe cei mici. Era ca o joacă în doi. Mă arătam foarte încântată când ajungeau în picioare jos, iar bebelul, văzând bucuria mea, chicotea şi el satisfăcut.
Deşi e un copilaş isteţ, Grigorie a deprins mişcările de coborâre din pat la o vârstă mult mai mare ca fraţii lui, în ciuda strădaniilor lor de a-l şcoli în această chestiune. A mers foarte de timpuriu, înainte de 9 luni, şi a învăţat să se caţere la scurt timp după aceasta, ceea ce înseamnă că a putut ajunge la înălţimi periculoase pentru el. Permanent trebuia să fie cineva cu mâinile pe lângă el, pentru că nu resimţea nici o ameninţare când păşea nesigur pe marginea patului. A şi căzut de câteva ori, a plâns mult, dar a continuat să încerce să păşească în aer ca în desene animate :) Zilele trecute, după ce am renunţat să-l cicălim cu "cade băiatul!" am observat că a devenit mult mai prudent şi că ştie deja cum să coboare din pat cu viteză regulamentară.
Free images from acobox.com |
da,ma mir si eu cum pe zi ce trece nu mai dau asa mare importanta lucrurilor materiale,recunosc mi-a fost greu sa ma "educ" in acest fel,si acum cateodata mamai enervez ca nu pot tine casa asa cum asi vrea dar in sfersit am inteles prioritatile
ReplyDeleteO duminica placuta!
ha, ha multa vreme si noi am dormit direct pe saltea, patul il mai aveam dar pt mai multa siguranta, iar copiii erau cei mai fericiti
ReplyDeletefrumos postul tau.
ReplyDeletenici eu nu-mi chinuiesc copiii sa faca ca si maimutelele in fata celorlalti. chiar daca stiu multe lucruri, cand ne intalnim cu cineva nu ii pun sa repete in fata nimanui.
cred ca ai dreptate, tre sa avem alte prioritati.