Friday, October 18, 2019

Despre rugaciunea...




...mamelor.
As avea de completat ca in momentele dificile e nevoie sa insisti pe rugaciune, fiindca fara har de sus simti ca nu te descurci, ca nu faci fata echilibrata psihic situatiei. Dupa ce trece valul se reduce si incordarea duhovniceasca si se schimba si tonalitatea rugaciunii, de la aceea de cerere disperata la cea de slavire a Domnului pentru toate.
Oricum, nu exista retete ale succesului.  Cred foarte mult in ideea ca lucrarea maternitatii e strict personalizata pe fiecare copil si depinde de inspiratia, inteligenta, aptitudinile in ale comunicarii, nivelul de implicare si dedicare al fiecarei mame. Si mai cred ca mama e doar unul (important, dar nu singurul) dintre factorii de influenta asupra dezvoltarii personalitatii copilului.

4 comments:

  1. Cartea: https://raromecatona.blogspot.com/2019/09/e-greu.html?m=1

    ReplyDelete
  2. Eu am trei fete adolescente si una e diferita ( e mai rebela si foarte rar asculta) desi le-am dat aceeasi educatie si atentie...cred ca si anturajul sau gentic e influientabil...sunt mai multi factori pt.care un copil nu e fix cum l- ai crescut sah nu e tocmai oglinda mamei( vorba grecilor).

    ReplyDelete