Monday, July 29, 2019

O fi...

...in neregula (necanonic) sa se amplaseze in pronaosul bisericii cateva leganuse mititele pentru copiii intre 1-3 ani, ca sa poata mamicile sa stea linistite un timp  sa se roage? Am vazut ca la locurile de joaca astia mici pot sta si o jumatate de ora linistiti in asa ceva. In plus e o activitate silentioasa si linistitoare si pentru ei. Am si gasit cateva modele de srani pt bebelusi😅


14 comments:

  1. Cel din a doua poza nu merita banii, se distruge repede si in plus, e f instabil...
    Mie mi se pare mai buna varianta asta, incap si cate 2-3 copii in el, sau chiar un copil mic in brate la un frate mai mare sau mama. Si se pot monta usor pe o grinda sau creanga groasa de copac.

    https://m.emag.ro/hamac-suspendat-heinner-bumbac-poliester-100x55-cm-5949088534456/pd/D8M2HZBBM/

    ReplyDelete
    Replies
    1. În pronaosul bisericii? Hamac? :()
      Prima varianta chiar e minunata
      Alina

      Delete
  2. Eu mai degraba as incuraja familiile cu copii mici sa vina cu ei doar pe final de liturghie, cu 15 min inainte de impartasit,sau sa faca cu schimbul parintii, unul acasa celalalt la biserica si invers duminica viitoare. Nu mi se pare de folos pt un copil sa invete ca merge la biserica sa se dea in leagan. Nici pt mama nu stiu cat folos are sa stea o liturghie intreaga alergand dupa un toddler in jurul bisericii. Nici pt ceilalti credinciosi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Familii fara copii mici sunt in mod normal putine in biserica. O familie "vie" periodic rodeste cate o noua viata...

      Delete
    2. Sunt sugestii bune, dar parintii cu dragoste de slujba cu greu se impaca cu ideea de a sta mult timp acasa. Mai ales vara, e o mangaiere si sa te plimbi in jurul bisericii cu piticul, decat sa stai acasa cu el. In plus, cu cat il familiarizezi de mic cu cele ale bisericii, cu atat e mai cooperant mai tarziu.

      Delete
    3. La noi la biserica sunt sute de copii...biserica e mica, inauntru nu incap decat o parte din credinciosi, restul afara, vara iarna. E o furnicaiala de copii mereu. Niciodata nu am reusit sa ma pot concentra pe slujba sau sa fiu atenta la predica, pt ca fie ma uitam dupa al meu, fie dupa ai altora. Pt familia noastra asta a functionat cel mai bine, sa facem cu schimbul, asa cel ce merge poate sta inaintru, si celalalt vine inainte de impartasanie. Asa copilul are rabdare sa stea linistit jumate de ora langa noi, fara sa alerge si sa deranjeze. De la 3 ani este gradi de duminica la noi la biserica...deci un ajutor bun bun pt parinti.

      Delete
  3. Nu stiu daca e in regula sau nu. Mie nu mi-ar plăcea. Sa fie doar copiii mei si tot se iscă o neînțelegere 😊

    ReplyDelete
  4. Da, pot aparea nemultumiri ale copilasilor.

    ReplyDelete
  5. Nu am observat ca este vorba de pronaos. Acolo nu cred ca e potrivit, dar afara in jurul bisericii da. Sau simple masute cu scaunele si ceva imagini de colorat.
    Nici eu.nu ma impac bine cu ideea de a merge la sfarsit, ma simt ca si cum nu as fi fost deloc. Pt copiii mici inteleg ca e greu,de aceea le permit sa se joace in liniste. Atunci pot fi si eu din cand in cand atenta la slujba. Iar la "Tatal nostru" si "Cuvine-se" sunt atenti si copiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depinde f mult de copil...aici fiecare parinte stie mai bine ce poate sa ceara sau nu de la prunc. Al meu e fff agitat, nu am cum sa il tin 2 ore sa se joace in liniste, mai ales cand sunt zeci de alti copii in jurul lui...de aia preferam sa mergem mai tarziu...
      Gratiela

      Delete
  6. mie nu mi se pare realizabil. vor fi copilași mai mulți se vor certa pur si simplu nu merge.noi am facut cu randul in anotimpurile reci iar vara stam afara si ascultam in difuzoare.

    ReplyDelete
  7. La multi ani sanatosi si frumosi, mama binecuvantata!

    ReplyDelete
  8. eu le-am mai dat creta dar au si cateva masinute (de mers pe ele) si o bicicleta cu care se mai joaca totii copiii care vin la slujba, e adevarat insa ca apar si ispite si se cearta intre ei, in rest creioane, carti..

    ReplyDelete