Saturday, July 27, 2019

Nu ma incanta...

...feminismul in forma lui extrema, dar sunt convinsa de necesitatea respectului reciproc in familie. Stiu si ca nici macar in familiile crestinilor nu sunt sterse tiparele conjugale negative clasice, in care femeia este oprimata si exploatata fara sa i se permita nici macar sa comenteze situatia.
Partea proasta e ca barbatii crestini isi aroga unele drepturi in virtutea a ceea ce spicuiesc de prin Scriptura, omitand cu nonsalanta partea pe care se cuvine sa o faptuiasca ei.
Din cand in cand mai scriu pe blog pasaje din ceea ce se intampla in familii care frecventeaza biserica, fiindca mi se pare util ca tinerii nostri sa nu fie exaltati, ci sa stie ca nu tot cel ce isi pune eticheta de crestin se si comporta ca atare.

"De ce o iei draga inainte cand mergem undeva, la o plimbare, la un magazin? Chiar ma deranjeaza asta! Nu stam si noi impreuna, ca o familie..."
"Auzi? In toate religiile lumii barbatul merge inainte. Femeia sa se tina dupa barbat, asa trebuie. In fond te legi de nimicuri, ca de obicei. Daca ai fi mai smerita nu te-ar deranja atata..."


2 comments:

  1. Nici pe mine nu mă încântă dar misoginismul căruia i se dă o explicație "creștină" nici atât. Oare băieții care Văd că așa e tratată mama lor și aceasta accepta cum vor trata soțiile lor, profesoarele lor, colegele sau orice femeie cu care intra în contact? Putem sa tacem, sa ne " smerim" dar nu știu dacă pe termen lung e bine! Delia

    ReplyDelete
  2. De fapt... bărbatul este chemat la mai mare jertfă, pentru că el are datoria de a iubi femeia, în timp ce femeia are datoria de a-l asculta (după cum zice Sf. Ioan Gură de Aur). Dacă ar ști băieții ce mare răspundere își asumă odată cu rolul de conducător al familiei!!

    ReplyDelete