Monday, July 15, 2019

Nu sunt...

...genul de mama care sa transmita invataturi de credinta folosind povestioare cu gargarite si albinute, poezioare desuete cu ingerasi sau carti pe care sa mazgalim impreuna chipuri din icoane. Poate nu simt firesc sa fac asta fiindca sunt genul structurat pe stiinte reale, poate fiindca ma tem ca nu cumva sa iau in desert cele sfinte.

Ce fac in schimb? Le vorbesc copiilor mereu despre Dumnezeu, despre Sfanta Biserica si invataturile ei curate. Folosesc orice prilej din viata de zi cu zi pentru a ne ridica cu mintea la cele inalte. Analizam impreuna diverse situatii in care suntem pusi si discutam ce decizii sa luam ca sa nu ne despartim de voia Domnului. Toate intamplarile si evenimentele mai importante incercam sa le intelegem impreuna si in ratiunea lor duhovniceasca. Tot ca sa constientizeze si ei felul in care ma raportez la lumea cereasca, uneori vorbesc tare, de fata cu ei, cu Dumnezeu si sfintii de care ma simt mai apropiata.

Ca rugaciuni pentru copii mai importante decat ingerasul "standard" sunt cererile personalizate, pe care sa le simta vii in inima lor, sa le inteleaga ca fiind utile. Le mai spun ca, mai important decat orice este sa lucreze Harul in viata noastra, deci orice dorinta am avea, sa o asezam la picioarele Domnului si sa Ii asteptam cu rabdare interventia, crezand cu tarie in bunatatea, intelepciunea si atotstiinta Lui.

No comments:

Post a Comment