Friday, January 18, 2019

Daca vreti...

...sa puneti o piatra la temelia unei lumi crestine mai bune (ca tot o comentam atat cu totii si suntem vesnic nemultumiti) in afara de bine stiuta recomandare a tuturor parintilor Bisericii de a ne desavarsi intai pe noi insine, as mai avea o sugestie: puneti in centrul preocuparilor voastre sanatatea duhovniceasca a familiei (cu tot ce presupune aceasta). Nu ganditi casatoria ca o etapa trecatoare a vietii, ca un obiectiv care dupa ce a fost bifat trece bine pus la naftalina in raftul indiferentei. Ganditi-o ca pe o ecuatie cu nenumarate variabile la rezolvarea careia va trebui sa lucrati toata viata.

Dati-va silinta sa functionati la parametri maximi in casnicie, luati-va timp sa analizati ce nu merge bine si nu va limitati la critici si plangeri. Analizati si chiar studiati cum puteti imbunatati relatiile dintre voi, starea voastra materiala, mediul in care traiti si mai ales cum va puteti apropia de Dumnezeu in context familial. Fiti receptivi la nevoile si particularitatile celorlalti membri ai familiei. Cautati o atitudine prin care sa ii odihniti interior.

Rugati-va legat de nereusitele si ispitele in bunul mers al casniciei si multumiti Domnului daca sunteti binecuvantati cu pace si intelegere. Desi e datoria omului sa se osteneasca pentru bunul mers al lucrurilor, "darea cea buna si darul desavarsit" vine tot de sus.

No comments:

Post a Comment