Tuesday, November 27, 2018

Inca dinainte...

...de a ne pune centrala (de acum doua sapt) parintele meu tot a incercat din rasputeri sa duca la bun sfarsit niste proiecte ale lui, dar nu a reusit din motive independente de el. Nu intru in detalii, dar majoritatea timpului a dedicat-o cautarii de solutii pentru obiectivele respective, dar toate usile i se inchideau, indiferent de buna-vointa evidenta a persoanelor la care apela.

Din cauza aceasta se consuma interior, era dus pe ganduri mai tot timpul si imi parea tare rau de el ca e pus intr-o situatie delicata fata de persoanele carora le promisese ca duce la bun sfarsit actiunile propuse. Dincolo de toate, aveam o firava asteptare ca Dumnezeu are un plan (fiindca adesea se rugase si postise chiar pentru ca treburile sa mearga bine), dar nu se intrezarea nimic concret de nicaieri. In mare totul parea absurd.

Aseara insa a primit un telefon: un parinte calugar il ruga sa il ajute saptamana aceasta cu un transport pentru o parte din obste la manastirea Dohiariu, la pomenirea de 40 de zile a fostului staret, pr Grigorie. Deodata, totul a capatat sens, iar noi ne-am umplut de bucurie intelegand de ce Dumnezeu il oprise saptamana aceasta si urmatoarea de la alta lucrare.

6 comments:

  1. http://www.teologie.net/2018/11/14/staretul-grigorie-de-la-dochiariu-in-memoriam/#more-5309

    Si ce bucurii il asteapta acolo...

    ReplyDelete
  2. Intotdeauna Dumnezeu ne implineste cererile noastre cele bune atunci cand e momentul oportun! Trebuie rabdare multa, ingaduinta si intelegere...nu se stie de ce altceva ne a ferit in perioasa "asteptarii" noastre... Dumnezeu sa ne ajute si sa ne dea gandul cel bun!

    ReplyDelete
  3. Bună ziua! Știți cumva preoți sau mireni cu frica lui Dumnezeu care se ocupa cu acțiuni caritabile, strâns donatii și împărțirea lor familiilor sărace? Stiu ca astfel de fapte trebuiesc făcute mereu, dar ma gândesc ca mai ales acum, când odată cu venirea iernii (când frigul poate chiar face victime) se apropie și sfânta sărbătoare a Nașterii Domnului, ar fi nevoie și mai mult sa fim alături de cei care au mai puțin decât noi.
    Multumesc. Mihaela

    ReplyDelete
  4. Da, dar nu ma ocup cu a le face publicitate aici

    ReplyDelete
  5. Am înțeles,multumesc.:)

    ReplyDelete
  6. Dedicat memoriei starețului athonit Grigorie Zumis

    https://www.youtube.com/watch?v=GGNmG45Y8os

    ReplyDelete