Nu pot sa nu ma revolt vazand calendarul evaluarilor nationale. Copilul meu de clasa a patra are examen in ziua de Inaltare. Trebuie sa fac eforturi sa constientizez ca nu suntem o tara ortodoxa si sa nu mai am asteptari absurde de la conducerea sistemului de invatamant.
Am o suspiciune: ca de sambata n-ar fi indraznit sa se atinga...
Asta e. Astept o initiativa de a se face liturghie noaptea sau dimineata devreme si la bisericile de mir macar pentru praznicele imparatesti , ca mangaiere pentru cei care in zilele respective sunt la munca. Ca pe vremea stapanirilor pagane...
Am o suspiciune: ca de sambata n-ar fi indraznit sa se atinga...
Asta e. Astept o initiativa de a se face liturghie noaptea sau dimineata devreme si la bisericile de mir macar pentru praznicele imparatesti , ca mangaiere pentru cei care in zilele respective sunt la munca. Ca pe vremea stapanirilor pagane...
Ce e al Cezarului e al Cezarului.
ReplyDeleteSi iar se vede diferenta : ) eu de exemplu ma bucur ca si copila mea are un unul din examenele obligatorii in ziua de Inaltare pentru ca eu voi fi in biserica si ma voi ruga pentru ea. Nici nu m-am gandit ca ar fi rau.
Scuze daca par insensibila la supararea ta, simt ca e sincera.
Participarea la slujbe de parznicele imparatesti e a Cezarului??? Citatul pe care il folosesti este in Evanghelie legat de platirea unor taxe. Sfanta Liturghie e unul din mijloacele cele mai puternice de intarire duhovniceasca a crestinilor din lume. Sigur, conteaza motivul pentru care te lipsesti de ea. Ideea e ca daca oamenii sus-pusi ar fi ortodocsi, cu siguranta inima lor ar fi in alta parte in ziua de Inaltare, nu la evaluari scornite peste noapte. Pana anul asta nici n-a existat evaluarea asta (care nu triaza nicicum elevii, nu se trece in catalog, nu se face publica etc., doar ca e obligatorie)
ReplyDeleteDaca e vorba de absentat de la liturghii, cea dintai dintre lipsiti sunt eu :)
DeleteGravida fiind, nu m-am dus cu lunile, lehuza - de asemenea, cand aveam copil mic bolnav (ba unul, ba altul) - stai cu el acasa, cand era vreme urata ploaie, vant sau ger - iar nu se putea iesi. Cand in sfarsit e cald afara si toate sunt bune si frumoase - stai dupa Ionut sa-l pregatesti de plecare si sa-l aduci de la evaluare.
Pornind de la o perioada de ani de zile (dinainte de casatorie), cand treceam zilnic macar la una din slujbele de la catedrala, iar in sarbatori veneam odata cu parintele care deschidea si plecam cand se inchidea biserica, mi-a fost foarte greu sa-mi configurez tot pe coordonate duhovnicesti noua viata lipsita de bucuria slujbelor. Pot spune ca a fost chiar o suferinta si, pe undeva, o scadere. Cel mai important pas a fost acela de a nu carti in calea pe care de bunavoie mi-am ales-o (adica de a fi "impartita" dupa cum spune si apostolul Pavel).
anonim ,
DeleteAi mari probleme de intelegere ...si stai prost si cu nervii...
Ecaterina nu are nevoie de avocat - aparator , nu este acuzata de nimic, de ce simti nevoia sa o aperi mereu ? Esti un alter ego al Ecaterinei ?
Maria M are dreptate , examenul e un ceva al cezarului si e obligatoriu , ca o taxa , dar ea , mama va merge la Sfanta Liturghie si se va ruga petru toti inclusiv pentru copilul care are examen ! Pana la urma noi traim in lume si copiii nostri la fel .Daca nu vrem sa traim in lume ne ducem la manastire . Cat traim in lume sunt niste reguli, datorii sociale pe care trebuie sa le respectam .
Nu cred ca am dat de inteles ca-mi puneam problema sa nu-mi las copiii sa participe la exmene obligatorii. doar ca nu-mi pica deloc bine ca astea sa fie in ziua de Inaltare, fiindca trebuie sa stau dupa ei mai toata dimineata (desi e in clasa a patra nu-l las sa mearga singur la scoala fiindca locuim ceva mai departe).
DeleteDaca vreau sa fiu in biserica la slujba in timpul examenului copilului o pot face in orice alta zi, fiindca locuiesc langa o biserica in care se liturghiseste zilnic.
Mihaela, tu ai probleme de intelegere: in primul rand la liturghie in mod obisnuit participa si copiii, nu numai mamele. Obligati fiind sa se duca la scoala, nu se vor duce la biserica. In al doilea rand, obligatiile sociale care se suprapun ca timp peste slujbele importante ale bisericii nu sunt prea placut de indeplinit si nici inaintea lui Dumnezeu nu este un lucru drept ca o stapanire a unei tari (pretinse) ortodoxe sa planifice la nivel national examene chiar in zilele cu praznice imparatesti. Ce te deranjeaza, ca indrazneste cineva sa-si doreasca altceva decat propune actuala conducere? Am reactionat asa la comentariul Marieim fiindca a venit cu jumatate de citat si parca se prefacea ca nu pricepe la ce mod interfera examenul cu "cele ale lui Dmnezeu". Pai simplul fapt ca nu mergi la slujba din cauza asta arata ca Cezarul se baga peste programul liturgic al crestinului obisnuit (nu era vorba de vreo cruce neagra in calendar, ci de Inaltare)
Deleteanonim,
DeleteNoroc ca mi-ai zis tu ca pot si copiii sa participe la Liturghie, ca eu nu stiam ! :))
Nu ma deranjeaza decat replicile tale putin isterice care nu au nimic de-a face cu spiritul crestinesc si credinta .
Si cred ca Dumnezeu, cand vei ajunge inaintea LUI , nu te va intreba ca un contabil, la cate Liturghii ai participat , dar cred ca te va intreba cu cata bucurie ai mers la slujbe si ai intampinat fratii din Biserica Lui. Adica e vorba de calitate mai mult decat de cantitate , ca degeaba faci 1000 de matanii, daca dupa aia esti plina de nervi si tuni si fulgeri impotriva intregii familii, asta e ideea .
Daca vrei iti mai explic ...
Iti repet, noi traim in lume , daca ai serviciu si te cheama a doua zi de Paste la lucru trebuie sa te duci , ca sa nu-ti pierzi serviciul , si colegii tai se duc ca n-au incotro , si ei sunt crestini nu numai tu ...
...Stii, sunt unele familii care chiar traiesc numai din salariu ...
Toate cele ce se întâmplă în lume, se întâmplă numai prin voia lui Dumnezeu
DeleteCă toate cele ce se petrec în lume se întâmplă prin voia lui Dumnezeu şi că nimic nu are loc fără voia Lui, aceasta este limpede dintr-o necesitate logică: dacă lumea nu este de sine stătătoare şi independentă, ci este creaţia lui Dumnezeu, urmează în chip necesar şi că ea se va supune voii lui Dumnezeu, altminteri relaţia cu Creatorul va înceta, şi lumea fie va avea autonomie şi raţiune, deci libertate şi independenţă, fie se va întoarce imediat la nefiinţă, la nimic. Totuşi, întrucât cea dintâi supoziţie se dovedeşte imposibilă, iar a doua se anulează de la sine prin însăşi evidenţa lucrurilor, rezultă că lumea se supune voinţei lui Dumnezeu, fiindcă, aşa cum o dovedesc concepţiile filozofice, toate subzistă şi sunt păstrate în virtutea faptului că sunt guvernate neabătut de o lege înţeleaptă şi temeinică ce nu poate fi lucrarea hazardului, ci cu adevărat lucrarea celei mai înţelepte Minţi, a unei Fiinţe atotputernice, în stare să susţină şi să le facă să dăinuiască prin reînnoire pe cele care prin firea lor tind spre existenţă, dar care sunt pururi stricăcioase.
Nimic nu se întâmplă fără îngăduinţa lui Dumnezeu, în afara dumnezeieştii Lui voinţe. Toate deci există prin dumnezeiasca Lui îngăduinţă şi bunăvoire. Dar dacă uneori cele ce se întâmplă nu par să se raporteze la dumnezeiasca voinţă, ca unele ce sunt antagonice bunătăţii lui Dumnezeu, aceasta nu înseamnă că ele se întâmplă mai puţin din voia Lui. Întrucât Dumnezeu nu voieşte nicidecum contrariul binelui, înseamnă că faţa aparentă a unui lucru nu este cea adevărată, iar faţa adevărată este în esenţă bună.
Sf. Nectarie
Ce numesti isterie?
DeleteDaca-mi doresc sa ma duc la liturghie...iti inchipui ca nu ma duc cu bucurie? Tu nu?
De ce crezi ca bat 1000 de matanii si dupa aia tun si fulger? Se spune ca atunci cand judecam pe altii, ne cam descriem pe noi. Si nu, nu tun si fulger fiindca merg la liturghie. Daca vrei sa-ti mai spun ceva banal ce nu stiai :P, mersul la liturghie ar trebui sa fie un sprijin haric in lupta cu patimile. La tine nu functioneaza de banuiesti pe altii ca au accese de furie in urma ritualurilor religioase?
Discutia nu era despre serviciu, asa a fost extinsa printr-un sir de comentarii. Era despre un test al unor scolari, introdus de anul acesta.
DeleteO absenta la scoala e altceva decat o absenta de la serviciu, si chiar si la serviciu, uneori poti aranja un schimb de tura, alteori poti lcra in avans ca sa recuperezi, daca tii neaparat sa ajungi la liturghie.
Daca generalizam ies afirmatii eronate de genul: "nimeni nu trebuie sa se duca la serviciu de sarbatori", lucru absolut imposibil, mai ales in anumite domenii de activitate.
Chiar in biserica se pomenesc cei care din binecuvantate pricini nu sunt de fata. N-are rost sa va contraziceti vorbind de lucruri diferite...
anonim,
DeleteTi-am dat un exemplu, cel cu mataniile si l-ai perceput ca pe un atac la persoana ...i rest my case .
Discutia nu era despre serviciu dar era despre o idee de fapt ce se aplica si la serviciu si la scoala si la medic si oriunde. Tu ai fi fentat legea daca nu avea evaluare desi era zi de scoala normala dar nu ai taria necesara pentru a o fenta si in cazul evaluarii.
DeleteDe aceea a facut comparatia cu seviciul.
Spui ca
Sigur ca as fi fentat-o, doar legea omeneasca (si nu cred ca exista o lege care sa impuna copiilor sa nu aiba absente motivate printr-o discutie cu invatatoarea, de obicei la noi asa se procedeaza: se invoieste copilul) nu presupune dreptate absoluta.
DeleteNu se pune problema ca nu as avea taria de a infrunta legea, ci ca n-are rost sa ma pun la modul absurd cu hotararile astea, doar nu ma lepad de Hristos daca le respect.
In istorie au fost cazuri in care crestinii s-au opus legilor (care implicau idolatria), ceea ce nu i-a transformat in infractori la veritabili. In cazul nostru nu e nici pe departe ceva de aceeasi gravitate.
Tocmai explicasem mai sus de ce nu-i totuna scoala cu serviciul si nici chiar toate serviciile nu sunt la fel cand vine vorba de a lipsi o dimineata (de ex o educatoare poate "fenta legea rugand colega de dupa-amiaza care nu e prea interesata sa mearga la biserica sa o suplineasca dimineata) si vad ca revii la a le eticheta drept situatii echivalente.
Crezi cum poti. Eu nu le vad ca fiind asa.
Adica vrei sa spui ca nu sunt echivalente in fata mersului la Liturghie? Din moment ce nu ai principiul de a nu fenta legea in fata copilului, adica il iei de la scoala pentru ca e mai important sa mearga la biserica in aceasta zi de ce atunci sa nu il iei si daca are evaluare? Nu cred ca importanta Sf. Liturghii nu ramane mult mai mare decat a evaluarii. De ce sa_i acuzi pe cei de la minister de necredinta ? Ei au pus pur si simplu intr_o zi in care copiii sunt la scoala. Aaaaa, daca era duminica (asa cum mii de parinti isi cara in Romania nesiliti de nimeni copiii la concursuri) era altceva. Atunci da, puteau fi acuzati.
DeletePai nu-ti explicai ca nu sunt echivalente si din ce punct de vedere sunt ele diferite? Nu le comparasem cu importanta liturghiei. In plus, participarea la o anumita slujba dintr-un an nu este o conditie sine qua non a mantuirii si nu am considerat ca e cazul ca fiul meu sa ramana repetent (asa mi s-a sugerat, din cate am inteles ulterior nu era asa) doar ca sa mearga la biserica de Inaltare.
DeleteCred ca gandirea ta e structrata diferit de a mea si citesti incomplet dand interpretari eronate a ceea ce scriu. Daca din ceea ce am scris intelegi ca as considera liturghia in general mai importanta decat un test, nu te pot ajuta sa ma intelegi.
Sunt foarte multi oameni siliti sa lucreze duminicile si in sarbatori si nu au incotro, pentru ca nu au dreptul la o optiune. Cand eram studenta am lipsit la un examen important pentru a participa la Sf. Liturghie, dar era unul optional de care m-am putut lipsi fara sa am de suferit, sau odata am rugat o profesoara sa dau examenul in alta zi pentru ca vroiam sa merg intr-un pelerinaj in ziua aia, si mi s-a facut moftul asta, dar chestia asta nu functioneaza decat ca exceptie. Intr-adevar, elevii de astazi sunt amenintati cu un viitor lipsit de sarbatori daca se duc la munca. Taranul are inca libertatea de a nu munci duminica, si totusi nu se bucura de acest privilegiu, vad inca multa lume muncind, prasind si arand sarbatorile. Asta spune foarte mult despre noi romanii care inca mai aveam un licar de libertate, sa cinstim zilele sfinte macar atunci cand avem de ales.
ReplyDeleteExamenele sunt ale cezarului.
ReplyDeleteNu conteaza daca oamenii sunt sau nu ortodocsi, ci conteaza daca noi tinem cu dintii de traditiile si credinta noastra. Si ptr ca suntem in comunitatea europeana va dau un exemple de tara care nu este ortodoxa, dar care-si tine toate sarbatorile cu zile libere: Finlanda, tara luterana. 6ian Botezul Domnului, zi libera, Inaltarea, zi libera, De Inviere, de Nasterea Domnului zile libere. Si mai sunt cateva. Mai mult fiecare cetatean in functie de credinta lui are drept la zile libere. Astea tin de dreptul la credinta. Deci se poate!
ReplyDeleteanonim,
DeleteTraditiile romanesti nu prea au legatura cu crestinismul ortodox . E vorba mai mult de superstitii, ritualuri magice , descantece etc.folclor, etnologie...
Deci pana la urma pentru ce lupti tu, Traditie romaneasca sau Ortodoxie ?
Dreptul la credinta inseamna ca poti sa ai ce religie doresti tu si sa te rogi carui dumnezeu vrei tu , nu ca ai dreptul sa lipsesti de la serviciu sa-ti faca altii treaba .
Dupa logica ta , ateul nu are dreptul la liber ca el nu are sarbatori religioase...
...Stii poti sa te rogi si in timp ce muncesti ...
...Pana o sa ajungem noi ca Finlanda mai avem...
Si, in cazul de fata, coincid si se exclud cu un lucru pe care l-ar face omul pentru Dumnezeu.
ReplyDeleteDaca iti duci copilul si il iei de la scoala dupa o ora, s-a dus liturghia.
De ce sa-l iei dupa o ora? joia nu e zi de scoala normala?
DeleteNu e o zi de scoala normala, fiindca se da evaluarea, se modifica chiar si programul altor clase din scoala. Testarea nu dureaza cat programul obisnuit al zilei.
DeleteSa stiti ca testarea nationala nu e chiar asa de obligatorie pe cat vor unii sa se creada. Daca un elev nu merge la unul din teste nu-i bai :D, scapa total de el, ca nu se mai da a doua oara (e mentionat in hartiile primite la inspectorat) . Asa ca, daca vrei, poti lua copilul la biserica, in loc sa-l duci la scoala. Trebuie doar sa va asumati amandoua aceasta pozitie si sa suportati probabil unele reprosuri din partea invatatoarei.
ReplyDeleteNoua invatatoarea ne-a subliniat ca e o etapa in promovarea clasei, ca nu e specificat cand se poate reprograma testarea pentru cei care absenteaza si chiar nu stie ce va fi cu ei. Oricum, la ora la care scriu, deja l-am trimis la scoala... termina la pe la 10 a.m.
ReplyDeleteDraga Ecaterina, si dragi mame crestine ortodoxe,
ReplyDeletenici eu nu consider ca e ceva al Cezarului. Mai trist gasesc ca ziua de Inaltare la noi in tara, tara crestin ortodoxa nu este zi libera, cum este in alte tari catolice sau protestante. Atat in Germania cat si in Elvetia ziua de Inaltare este zi libera, oare la noi de ce nu ar fi?
In plus daca suntem tara ortodoxa chiar e asa de greu sa nu pui examenele in acasta zi mare, in care toata suflarea ar trebui sa fie in biserica si sa dea Slava Domnului celui Preainalt?
Deci mi se pare normal ca noi sa incercam sa luam o atitudine, dar nu numai pe forumuri ci si in fapt, cred ca ar trebui sa incepem sa marturisim!
imbratisari,
Ana Maria
Ana-Maria ,
DeleteSlava Lui Dumnezeu dam in fiecare clipa a vietii noastre , cu fiecare respiratie .
Toata suflarea ? Care suflare , fii mai explicita !
Suflarea crestin ortodoxa ? Pai tu ai impresia ca incap toti in cate Biserici sunt ?? Poate doar cate 10 minute fiecare ...
Ce sa marturisesti ? Ti se pare ca esti in ,,ilegalitate"?
Stii cum ai inceput tu acuma ...il stii pe nenicu cu dragi tovarasi si pretini :)) cam asa...
Ana-Maria ,
DeleteSi inca ceva , suntem tara ortodoxa doar cu numele, de fapt doar cu recensamantul ins .
Ati vazut, Iulian Capsali cat procent a luat ? Pai unde e familia ortodoxa romana ?
Exact!
DeleteEcaterina ,
DeleteAcuma sa nu fie cu suparare , Iulian Capsali are 9 copii , daca pleca la bruxelles cine mai avea grija de copiii lui , doar sotia ??? O avea parintii sau alte rude s-o ajute pe sotie, dar totusi o familie crestin ortodoxa despartita asa...nu stiu ...
Voia Domnului in toate .
Vai, acum inteleg! Mihaela face parte din elita ortodoxiei care-l slaveste pe Domnul la fiecare respiratie, de-asta nu stie ce avem noi, muritorii de rand de suntem ahtiati dupa liturghie!
DeleteA nu se confunda totusi rugaciunea personala (chiar si pe trepte inalte ca cea a Mihaelei) cu sfintele taine.
Nedumerirea in legatura cu Capsali ti_o la muresc eu pentru ca m_a "luminat " un raspuns dat de catre familia ortodoxa la un comentariu:) Naucitor raspuns pentru mine de altfel dar in spiritul traditiei dupa altii.
DeleteEi bine...... copiii mari au grija de copiii mici, ajuta in mare masura, parca spunea. Taaaa, taaam. Ce diferenta este intre tatal ce a plecat in Spania la capsuni si a lasat minori acasa cu care FM nu este de acord bineinteles si intre tatal ce pleaca la parlament si lasa minori acasa cu care aceeasi FM este de acoet personal nu inteleg dar asta este.
Cred ca am scris F M in loc de FO , despre site familia ortodoxa era vorba.
DeleteTotusi, se pare ca Dumnezeu a considerat ca locul unui tata este langa copiii lui , asta este imoortant.
Mihaela a explicat mult mai bine decat mine. Sper ca acum se intelege ideea.
ReplyDeleteAna Maria asa e, ar fi frumos sa fie liber pentru toti insa acum legea este altfel si trebuie respectata.
Nu e liber, este zi de scoala in legea romana
Va pup , va las acu' ca ma umplui de slava desarta !
ReplyDeleteSi mai e si Vineri ...:)
Mariam trebuie iar sa remarc ca esti iar gica contra doar asa ca ai tu ceva cu opiniile de pe blogul asta, esti senzationala! hai sa fie si la noi zi libera, e de ajuns sa propuna vreun parlamentar si sa sustina un pic si BOR , nu trebuie mult chiar daca credinta e slaba, celelalte tari enumerate mai sus nu sunt fruntase in ale credintei dar tot s-au gandit maibine ca noi,bravo lor
ReplyDeleteDe ce s-a transformat acest blog in tabara de lupta? Vedeti ca pierdeti pacea si cand pierdeti pacea, pe Hristos Il pierdeti!
ReplyDeleteEu dragele mele,
ReplyDeleteinteleg cum e cu toata suflarea, dar exact cum a scris Anonymous mai sus, cred totusi ca asa cum se poate in alte tari, care nici cel putin ortodoxe nu sunt, s-ar putea intr-adevar sa se tina cont si la noi de sarbatorile imparatesti.
Ceea ce insa am remarcat eu la noi la romani, in general este lipsa de atitudine, lipsa de forta civica. Asa cum ati semnalat si voi legat de candidatura lui Capsali. Desi nu ne convin unele lucruri le acceptam tacit, cel mult ne plangem pe ici pe colo.
Desi am fi avut o sansa sa aratam ca ne pasa, sa aratam ca ne-am saturat de politicienii care sunt sub orice critica, sustinand un om din biserica (contestat si el de unii altii, si clar avand si el defectele lui) .... ce sa mai zic, rezultatul il stim cu totii.
Ecaterina foarte frumos ne pune aici in vedere anumite probleme cu care se confrunta, cu care ne confruntam si noi. Cred ca scopul ar fi sa constientizam anumite situatii care nu sunt asa cum trebuie si in spirit pasnic sa incercam sa gasim solutii constructive .
Unde e lege nu-i tocmeala scria cineva, asa o fii, dar se va ajunge intr-adevar "ca in vremea stapanirilor pagane" (a se vedea ultimul paragraf al postarii Ecaterinei), asta in asa zisa totala libertate. Se va ajunge sa li se preda copiilor in scoala, ba ce zic in scoala chiar de la gradinita despre casatoriile intre cei de acelasi sex ca fiind normale, etc, si na unde-i lege nu-i tocmeala.....
Pe de alta parte cred ca daca parintii crestini, ar lua atitudine, si-ar asuma credinta si ar marturisi-o s-ar putea cu ajutorul lui Dumnezeu schimba lucrurile in bine
Ana Maria.
MariaM, te rog, incearca sa citesti altfel mesajul initial al Ecaterinei.
ReplyDeleteSigur ca dam Cezarului ce-i al Cezarului, dar ar fi fost de preferat ca intr-o tara ortodoxa (cu multi ortodocsi practicanti) sa nu fie evaluare nationala chiar in ziua de Inaltare, o sarbatoare atat de mare.
Copiii ar fi avut oricum program normal de scoala si probabil ca n-ar fi mers la Sf. Liturghie de Inaltare, dar macar ar fi fost linistiti in ziua asta, s-ar fi gandit si la sarbatoare - cu ajutorul parintilor, caci de mici trebuie sa fie ajutati sa constientizeze importanta sarbatorilor.
In schimb, avand evaluarea nationala, gandurile, stresul si emotiile copiilor au fost canalizate spre examen intr-o foarte mare masura.
PS: am mai citit pe aici ceva ce nu inteleg: "dl. Capsali a avut un procentaj mic, deci unde e familia ortodoxa romana?" Problema e pusa gresit din punctul meu de vedere, nu se pune semnul "=" intre a fi ortodox si a vota cu dl. Capsali, nu este o echivalenta. Am vrut sa-l votez si i-am urmarit unele discursuri, dar ... mie personal nu mi-a insuflat incredere, de aceea, cu parere de rau, m-am orientat catre altcineva.
Da, MariaM sunt lamurita, esti intrusul"ortodox" pe acest site,comentariile tale vizeaza doar contrazicerea, ai o problema,depinde numai de tine sa recunosti.....asa e Diana nu e tabara de lupta dar ma deranjeaza intrusii astia atotstiutori,"scoliti" de literatura americana si cu aere de mari respectuosi ai legii romanesti.Am avut si noi romani o initiativa frumoasa dupa aproape 25 de ani de la revolutie-Capsali- si tot se gaseste o mama alfista sa considere ca locul era langa copii, parca nu pentru noi toti,pentru toti copii din tara asta s-ar fi luptat Capsali, pentru familia crestina.Sunt sigura ca de acum inainte Maria m vei comenta la fel,numai la articolele in care Eca ne expune vreun conflict, gen nu-i de noi, sau cel de mai sus, gata nu iti mai dau replica, sunt lamurita cu tine.
ReplyDeleteAnonymous raspunsuri ce nu ar avea legatura cu mine sau cu Mihaela eu personal nu am citit din partea duminale. Poate faci o incercare :)
ReplyDeleteChiar numai cu tine :)))esti prea perfecta pt blogul asta,te voi citi in continuare la contraziceri cu eca( asta e rolul tau), spor si la alte bloguri.Am incheiat orice replica cu tine,succes doamna MariaM.
ReplyDelete