Friday, April 25, 2014

Vaginite

Dupa o nastere naturala tractul digestiv al nou-nascutului e initial populat cu flora vaginala a mamei. Dar mai ales in sarcina, datorita modificarilor biochimice locale, este mai frecventa aparitia infectiilor vaginale microbiene sau fungice.

Un leac simplu pentru prevenirea acestor probleme ar fi introducerea in alimentatia zilnica a iaurtului (ma gandesc ca ajuta orice aliment fermentat natural) sau folosirea probioticelor, de preferat cele care contin mai multe specii de Lactobacillus (acidophillus, GG, rhamnosus, reuteri, plantarum, salvarius). Lactobacillus mentine pH-ul vaginal in jurul valorii de 4,2. Orice crestere favorizeaza diverse infectii bacteriene si orice scadere constituie un teren propice dezvoltarii fungilor.

O alta metoda ar fi folosirea badijonajelor vaginale cu iaurt sau folosirea ca ovule a capsulelor probiotice (daca te grabesti sa echilibrezi flora locala fiindca se apropie nasterea).

Iaurt de casă
sursa

4 comments:

  1. Din pacate nu toate se pot trata cu iaurt, dupa sarcina am avut micoza iar medicii imi dadeau antibiotice care in loc sa trateze mareau cantitatea si imi omora flora intestinala, iar iaurtul ca dealtfel lactatele si drojdia au afectul de a mari si el cantitatea. Am urmat un tratament care ma ajutat mult si am scapat de ele fara suparare dar poate o sa ajute pe cineva, bineinteles se face dupa nastere
    badijonari cu doua linguri de miere naturala,20 picuraturi de tinctura de usturoi si 20 picuraturi de tinctura de propolis se amesteca totul si se introduce un tampon imbibat cu aceasta solutie pe noapte.
    Si intern am luat
    obligeana
    napraznic
    tinctura de ienupar
    tinctura de orz

    Toate acestea le-am luat de la plafar si pe cutii scrie cantitatile. Mie mi-au folosit si celor de linga mine carora le-am dat tratamentul le-au ajutat si am scapat de tratamentele medicilor care nu ajutau la nimic.

    Sper sa va fie si voua de folos. Hristos a Inviat! Maica Domnului sa va ajute la nastere! Multa sanatate

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bineinteles ca nu toate se trateaza cu iaurt :)
      In comentarii la una dintre postari am citit de catei de usturoi partial zdrobiti pe post de ovule, dar n-am mai scris-o si pe asta :)
      E important si sa reduci continutul de carbohidrati pe cat de mult posibil (macar dulciurile si faina alba) ca sa nu hranesti ciupercile.

      Delete
    2. antibiotic peste micoza? ce medic ai nimerit?
      in lata ordine de idei, iaurtul NU se foloseste peste o candidoza "inflorita" deja (ciuperca e acida, iaurtul acid, nu iese nik bun), ci ca tratament de refacere a florei DUPA faza de puseu/dupa tratamentul cu antimicotice, pentru a regla pH-ul si a preveni recidivele. Si chiar functioneaza. O varianta care mi s-a parut mai "igienica", dar si mai eficienta, a fost cea a capsulelor cu lactobacili in loc de iaurt

      Delete
  2. Cand scrisesem probiotice ma refeream la produse farmeceutice cu lactobacili. Ma exprim tot mai ambiguu :( si uit tot mai multe... Scuze!

    ReplyDelete