Thursday, May 30, 2019

Ortodoxia...

...are ca element central al trairii dragostea jertfelnica. Ea nu se vinde copiilor si tinerilor sub forma de maimutareli ca la teatrul de papusi si nici ambalata ca stand-up comedy.
Taierea voii (si cu atat mai mult mucenicia) e un concept foarte greu de explicat intr-o forma asimilabila. Cei care vad mai cu seama binele imediat, nu vor accepta prea usor sa lucreze ne-placerea (sa nu zic nevointa, ca sa nu sune prea calugareste). Vor ramane niste cunoscatori nelucratori ai notiunilor religioase abili doar la a teoretiza si abstractiza credinta si cel mult vor pretinde altora eforturi duhovnicesti, barna din ochiul propriu fiind prea greu de eliminat.

1 comment:

  1. M-a intrebat cineva (care si-a dorit sa nu public comentariul fiindca nu era anonim) daca postarea mea are legatura cu mesajul pr Necula. Va rog sa ma credeti pe cuvant ca nu stiu despre ce mesaj e vorba si nici nu il aveam in gand pe pr Necula, ci niste maimutareli pe teme religioase care li se mai servesc copiilor mici cand si cand ca sa li se para ortodoxia mai prietenoasa.

    ReplyDelete