... se poate alapta fara sa scoti bebelusul si sa-l pui altfel decat in mod obisnuit. Stiu ca e reglat cam jos (nu e "so close that you can kiss"), dar se pare ca merge si asa.
Da, si eu am alaptat in wrap, ca in primul filmulet, dar si in mei tai, nap bag am alaptat. e comod uneori si simplu, uneori e mai dificil, mai ales cand copilul e agitat si e obisnuit sa pape doar culcat:)
noi am folosit un sling, cu inel mai putin material, mai usor de folosit,mai aerisit, pozitia copilului e mult mai lejera, si partea frumoasa era ca il putea folosi si tatal, cu doua miscari eram gata de drum! :)
Doresc sa va adresez o intrebare nelegata de acest topic. Cum ati procedat pentru copilasii Dvs. in privinta vaccinarii si care au fost argumentele care v-au determinat sa luati o anume decizie? Am o fetita de 1 an si 2 luni, i-am facut vaccinurile "obligatorii" pana la 6 luni inclusiv (recunosc ca nu am facut niciun fel de documentare inainte, am mers pe ideea ca sunt obligatorii, le-am facut si eu, bebelus fiind, si trebuie facute). Ulterior, am inceput sa ma documentez pe tema vaccinarii si pe cele de la 1 an nu le-am mai facut, de teama posibilelor efecte adverse, si inclin mai mult sa nu le fac. Nu stiu daca ati abordat subiectul intr-o alta postare (am cautat in urma - nu in toate postarile - si nu am gasit). Multumesc anticipat! Sanatate intregii familii! Aveti pretuirea mea pentru ca aveti puterea si curajul de aduce pe lume (si de a-i creste, desigur) toti copiii pe care vi-i daruieste, implinind astfel dorinta Domnului.
Am citit pe net (nici nu mi-am pastrat linkuri) si am gasit confirmari a ceea ce banuiam si anume ca se traieste mult si bine si fara vaccinuri. Multa sanatate si voua!
Eu sunt un om nevaccinat. Nu am fost vaccinata niciodata:). Si uite ca am dat nastere la 3 copii sanatosi, sunt si bunica si nu am avut niciodata vreo boala grava. Adevarat ca am trait la casa, cu multa hrana naturala si cu multe gorgoaze.
Cand mama era insarcinata cu mine in luna a 6-a i s-a facut o injectie (cu seringa nesterilizata) care a imbolnavit-o de hepatita. Doctorii i-au prescis un regim alimentar strict. In urma regimului eu m-am nascut fara nici o urma din boala mamei, insa s-a decis sa nu mi se faca nici un vaccin considerand ca pot face ceva complicatii. Am explicat asta ptr ca in comunism nu puteai scapa de vaccinurile obligatorii.
De la minutul 1.50 incolo cand il alapteaza mergand fara absolut nici un motiv decat spectacolul smt cum ma doare pe mine burta doar gandindu -ma ca mi -ar da cineva de mancare in timp ce ma misc. Chiar are un copil maricel extrem de cuminte ce fara probleme s-ar juca in timp ce ea ar fi alaptat asa cum e normal copilul cel mic , stand. Nu mai vorbesc de faptul ca psiholog vorbind bebele de cate ori va fi in wrap nu va putea intelege de ce nu are un san in gura in mers din moment ce i seformeaza acest obicei. Sau poate continuu mama asta merge alaptand:) Asta ca tot vorbeam pe aici intr-un post precedent ca avem atat de mult timp liber incat ne ocupam dimineata mai bine decat gradinita de un toddler in timp ce avem grija si de bebe alaptat si de casa. Acum ajungem sa alaptam mergand :)
Face si ea o demonstratie a unei posibile pozitii de alaptare. Wrapul este totusi un instrument foarte util mamelor, mai ales cand mai au si alti copii mici.
Si pe mine m-a contrariat exprimare "the baby is happily nursing". Nu stiu cat de happy o fi...
Multi bebei prefera sa suga in timp ca mama se plimba cu ei in brate, iar cei cu reflux prefera sa stea aproape la verticala.
Nu se poate concluziona ca tipa are un copil cuminte vizionand o secventa de cateva minute din viata ei. Atunci a gasit si ea un moment prielnic pentru a realiza filmuletul :)
Fiindca aduci in discutie din nou problema cu gradi: nu stiu cum iti inchipui ca 'se ocupa gradinita" in Romania de copil. Pana la pranz cand se culca, activitatile strict educative sunt cel mult de o jumatate de ora, o ora in total. In rest se joaca/ cearta liber ca si acasa sau calculator (desene, joculete). In urma acestor activitati invata culori, litere de tipar, numere, forme geometrice, pozitii spatiale, invata despre anotimpuri. Nu mi se par informatii greu de obtinut acasa. Se gasesc in librarii tot felul de caietele speciale organizate pe programa.
Nu prea te inghite mariam Ecaterina,eu nu o inteleg pe femeia asta de ce te contrariaza mereu si scoat in evidenta aspectele negative.Faptul ca se foloseste adesea de '':)" nu ii atenueaza intentia rautacioasa
De fapt doar doamna cu wrapul din filmulet e cea ce s-ar putea simti "contrariata"de comentariul meu si nu posesoarea blogului ce nu a declarat de altfel ca obisnuieste sa-si hraneasca copilul mergand pe drum. Copiii femelei cangur isi fac probabil digestia foarte bine in mers si de aceea Dumnezeu o data cu laptele a dotat-o pe mama respectiva si cu marsupiu. Ma rog, cam asta era ideea si nu prevedea nimic "atacator" . Cu gradinita e alt subiect, nu dezvolt pentru ca am mai spus, privim din perspective diferite" locul face modul" e adevarat aici. Singura legatura cu suptul in mers era cea data de lipsa timpuli pentru alaptat al unei mame . PS : nu va cunosc intradevar. ( si nici nu -mi doresc cred :) Anonim, nu te supara :)
te cred , dar uneori indivia te roade si de la distanta si pe necunoscute, ma rog Doamne ajuta la toata lumea, poate e bine si asa cu cate un 'ghimpe' uneori
MARIAM cred ca esti tare rea ca persoana,bine in ziua de azi se cheama fire analitica,comentariile tale ma pasioneaza de-a dreptul, nu ai si tu stari mai bune, sa mai zici si ceva de bine? :)
am dat filmuletul unei prietene ca sa isi faca un wrap. Cred ca e o solutie potrivita pt deplasare si mobilitate, chiar daca noua romanilor nu ne este in oblisnuinta. In Belgia e o practica des intalnita, venind in primul rand de la popoarele africane. Copiii sunt purtati la pieptul mamei, si apoi in spate. Si fiica mea a fost alaptata in mers, in brate. In perioada de colici... asa manca...
Da, si eu am alaptat in wrap, ca in primul filmulet, dar si in mei tai, nap bag am alaptat. e comod uneori si simplu, uneori e mai dificil, mai ales cand copilul e agitat si e obisnuit sa pape doar culcat:)
ReplyDeleteAm impresia ca wrap-ul comprima capul copilului prea mult pe san si nu poate respira pe nasuc si am nevoie mereu sa ii ajustez mereu pozitia
Deletenoi am folosit un sling, cu inel mai putin material, mai usor de folosit,mai aerisit, pozitia copilului e mult mai lejera, si partea frumoasa era ca il putea folosi si tatal, cu doua miscari eram gata de drum! :)
ReplyDeleteDoamna Ecaterina,
ReplyDeleteDoresc sa va adresez o intrebare nelegata de acest topic. Cum ati procedat pentru copilasii Dvs. in privinta vaccinarii si care au fost argumentele care v-au determinat sa luati o anume decizie? Am o fetita de 1 an si 2 luni, i-am facut vaccinurile "obligatorii" pana la 6 luni inclusiv (recunosc ca nu am facut niciun fel de documentare inainte, am mers pe ideea ca sunt obligatorii, le-am facut si eu, bebelus fiind, si trebuie facute). Ulterior, am inceput sa ma documentez pe tema vaccinarii si pe cele de la 1 an nu le-am mai facut, de teama posibilelor efecte adverse, si inclin mai mult sa nu le fac. Nu stiu daca ati abordat subiectul intr-o alta postare (am cautat in urma - nu in toate postarile - si nu am gasit).
Multumesc anticipat!
Sanatate intregii familii! Aveti pretuirea mea pentru ca aveti puterea si curajul de aduce pe lume (si de a-i creste, desigur) toti copiii pe care vi-i daruieste, implinind astfel dorinta Domnului.
Nu i-am vaccinat pe ultimii 4, dar imi rezerv dreptul de a nu rezuma aici argumente. Sunt articole intregi aici:
ReplyDeletehttp://www.pentruviatacluj.ro/vaccinuri-inutile-si-periculoase.
Am citit pe net (nici nu mi-am pastrat linkuri) si am gasit confirmari a ceea ce banuiam si anume ca se traieste mult si bine si fara vaccinuri.
Multa sanatate si voua!
Multumesc!
DeleteEu sunt un om nevaccinat. Nu am fost vaccinata niciodata:). Si uite ca am dat nastere la 3 copii sanatosi, sunt si bunica si nu am avut niciodata vreo boala grava. Adevarat ca am trait la casa, cu multa hrana naturala si cu multe gorgoaze.
ReplyDeleteCand mama era insarcinata cu mine in luna a 6-a i s-a facut o injectie (cu seringa nesterilizata) care a imbolnavit-o de hepatita. Doctorii i-au prescis un regim alimentar strict. In urma regimului eu m-am nascut fara nici o urma din boala mamei, insa s-a decis sa nu mi se faca nici un vaccin considerand ca pot face ceva complicatii. Am explicat asta ptr ca in comunism nu puteai scapa de vaccinurile obligatorii.
Cristina
De la minutul 1.50 incolo cand il alapteaza mergand fara absolut nici un motiv decat spectacolul smt cum ma doare pe mine burta doar gandindu -ma ca mi -ar da cineva de mancare in timp ce ma misc. Chiar are un copil maricel extrem de cuminte ce fara probleme s-ar juca in timp ce ea ar fi alaptat asa cum e normal copilul cel mic , stand. Nu mai vorbesc de faptul ca psiholog vorbind bebele de cate ori va fi in wrap nu va putea intelege de ce nu are un san in gura in mers din moment ce i seformeaza acest obicei. Sau poate continuu mama asta merge alaptand:)
ReplyDeleteAsta ca tot vorbeam pe aici intr-un post precedent ca avem atat de mult timp liber incat ne ocupam dimineata mai bine decat gradinita de un toddler in timp ce avem grija si de bebe alaptat si de casa. Acum ajungem sa alaptam mergand :)
Face si ea o demonstratie a unei posibile pozitii de alaptare. Wrapul este totusi un instrument foarte util mamelor, mai ales cand mai au si alti copii mici.
ReplyDeleteSi pe mine m-a contrariat exprimare "the baby is happily nursing". Nu stiu cat de happy o fi...
Multi bebei prefera sa suga in timp ca mama se plimba cu ei in brate, iar cei cu reflux prefera sa stea aproape la verticala.
Nu se poate concluziona ca tipa are un copil cuminte vizionand o secventa de cateva minute din viata ei. Atunci a gasit si ea un moment prielnic pentru a realiza filmuletul :)
Fiindca aduci in discutie din nou problema cu gradi: nu stiu cum iti inchipui ca 'se ocupa gradinita" in Romania de copil. Pana la pranz cand se culca, activitatile strict educative sunt cel mult de o jumatate de ora, o ora in total. In rest se joaca/ cearta liber ca si acasa sau calculator (desene, joculete). In urma acestor activitati invata culori, litere de tipar, numere, forme geometrice, pozitii spatiale, invata despre anotimpuri. Nu mi se par informatii greu de obtinut acasa. Se gasesc in librarii tot felul de caietele speciale organizate pe programa.
ReplyDeleteNu prea te inghite mariam Ecaterina,eu nu o inteleg pe femeia asta de ce te contrariaza mereu si scoat in evidenta aspectele negative.Faptul ca se foloseste adesea de '':)" nu ii atenueaza intentia rautacioasa
ReplyDeleteAnonim, vreo parere pe subiect ai veodata? :)
DeleteE doar o aparenta. Pur si simplu vede lucrurile altfel decat mine.
ReplyDeleteTe asigur ca nu ne cunoastem personal, deci n-ar avea motive sa nu ma inghita.
De fapt doar doamna cu wrapul din filmulet e cea ce s-ar putea simti "contrariata"de comentariul meu si nu posesoarea blogului ce nu a declarat de altfel ca obisnuieste sa-si hraneasca copilul mergand pe drum. Copiii femelei cangur isi fac probabil digestia foarte bine in mers si de aceea Dumnezeu o data cu laptele a dotat-o pe mama respectiva si cu marsupiu.
ReplyDeleteMa rog, cam asta era ideea si nu prevedea nimic "atacator" .
Cu gradinita e alt subiect, nu dezvolt pentru ca am mai spus, privim din perspective diferite" locul face modul" e adevarat aici. Singura legatura cu suptul in mers era cea data de lipsa timpuli pentru alaptat al unei mame .
PS : nu va cunosc intradevar. ( si nici nu -mi doresc cred :) Anonim, nu te supara :)
te cred , dar uneori indivia te roade si de la distanta si pe necunoscute, ma rog Doamne ajuta la toata lumea, poate e bine si asa cu cate un 'ghimpe' uneori
ReplyDeleteMARIAM cred ca esti tare rea ca persoana,bine in ziua de azi se cheama fire analitica,comentariile tale ma pasioneaza de-a dreptul, nu ai si tu stari mai bune, sa mai zici si ceva de bine? :)
ReplyDeleteam dat filmuletul unei prietene ca sa isi faca un wrap. Cred ca e o solutie potrivita pt deplasare si mobilitate, chiar daca noua romanilor nu ne este in oblisnuinta.
ReplyDeleteIn Belgia e o practica des intalnita, venind in primul rand de la popoarele africane. Copiii sunt purtati la pieptul mamei, si apoi in spate.
Si fiica mea a fost alaptata in mers, in brate. In perioada de colici... asa manca...