Thursday, October 8, 2020

O deviza...

... in modelarea caracterului copiilor, un deziderat in perspectiva si un test de validare a sfaturilor pe care le impart cu generozitate expertii psihologi, fara sa fi trait, poate, intr-o familie numeroasa de nivel economic mediu romanesc.



2 comments:

  1. Adevarat si greu de realizat...

    ReplyDelete
  2. Eu inteleg din comentariul dvs ca deviza (cea scrisă în poza), e ceva imposibil de pus in practica la familiile numeroase,in mediul economic românesc. Sper sa fi inteles corect, pt ca altfel ar fi tare trist, inca un "must" spre a atinge un standard pus de altii pentru a fi numit părinte "perfect".
    Inteleg din ce ati scris la început că de fapt copiii sunt diferiți, oricât te ai purta la fel cu toti, iar la concluzia acestea ajunge, evident, cine are mai mult de unul sau doi, pt ca altfel nu ai toate datele problemei si asta se numeste..."dat cu parerea", oricât de expert ai fi. :). Da, se nasc frustrări multe din lipsurile materiale si doar mângâierea Harului poate sa ajute realmente un om sa le duca.
    Două curente foarte subtil infiltrate si periculoase au pus stăpânire pe viață sociala: parentingul cu toate "must-urile "sale si ideea ca romanii sunt o nație de leneși, prosti, rai,nepricepuți.

    ReplyDelete