Sunday, October 11, 2020

Dupa ce...

... ca sunt putini preoti care savarsesc botezul prin afundare, unii mai si renunta la idee din cauza incidentelor traite personal sau consemnate in mass-media. Se sperie si nici macar nu mai incearca. 

Cred ca o cheie a succesului ar fi insusirea unei tehnici corecte a miscarilor si cunoasterea posibilelor situatii particulare care pun dificultati.

In acest sens mi s-ar parea util de realizat un material video in stil tutorial (simplu si clar) pentru tinerii care chiar isi doresc sa deprinda micile secrete care evita marile emotii gen "mai respira sau l-a inecat in cristelnita?" 

5 comments:

  1. Un absolvent de seminar mi-a spus ca un parinte profesor i-a invatat cum sa tina capul copilului si sa i astupe cu mana: gurita, nasul si chiar urechile in timpul afundarii. Pe langa asta e si reflexul innascut al bebelusului de a intra automat in apnee daca are capul in intregime sub apa. Riscul de inec e zero daca se respecta asta si daca totul e f rapid. Pe principiul asta reusesc si "bébés nageurs" sa ramana sub apa desi nu stiu sa inoate.

    ReplyDelete
  2. sa faca baie copiilor lor si prind experienta

    ReplyDelete
  3. Botez inseamna intreita afundare! Altfel nu este botez .
    Sigur, in situatii exceptionale (pruncul in pericol de moarte, nu exista posibilitatea de a-l cufunda intr-un vas, etc) se poate face iconomie, dar nu in conditii normale.
    Doamna Preoteasa, sunteti datoare sa spuneti TOT adevarul !

    ReplyDelete
  4. Botezul fara cufundare intreita este necanonic!

    ReplyDelete