Sunday, February 18, 2018

Simti in tine...

... scanteia de a fi un mare activist pro viata? Nu te irosi in marsuri si distribuire de pliante. Este cea mai putin lucratoare forma de promovare a vietii.

In primul rand propovaduieste viata prin familia ta: cresteti si va inmultiti dupa cuvantul Domnului si oamenii din jurul vostru vor prinde curaj pentru ca au vazut un exemplu viu. Ochii sunt mai de crezut decat urechile.

Infrumuseteaza-ti chipul cu un zambet dragastos pentru ai tai si multi vor dori sa iti urmeze, infrumusetand caminul lor cu un zambet pentru cei dragi. Astfel, fara macar sa iti dai seama, aduci un strop de armonie si in casele altora.

Apoi gandeste-te sa sustii viata ajutand familii care pentru Dumnezeu aleg sa nasca multi copii. Spun asta fiindca nu e totuna a procrea fiindca esti prea nepasator sau nestiutor in ale contraceptiei cu a rodi dupa voia Domnului, in deplina supunere fata de poruncile Lui. Ajuta in primul rand la propasirea neamului crestinesc prin milostenii materiale, prin osteneala mainilor tale, prin cuvinte de imbarbatare etc.

Ia in considerare ca ai putea infia copii, ai putea fi nas activ si implicat al celor care se nasc in familii cu probleme, ai putea lua macar unul in plasament si inmulti astfel dragostea si binecuvantarile pe care Hristos le revarsa asupra ta.

Foloseste-ti toata puterea de influenta pentru a face oamenii (si cand spun oameni nu ma refer la mari mase, ci la cunoscutii tai, cu care relationezi in viata de zi cu zi) sa iubeasca aceasta indeletnicire de a aduce pe lume si a ingriji alte fiinte umane. Fa-i sa intrevada partea nevazuta a lucrurilor, sa simta cata dragoste e in spatele corvoadei zilnice, cate momente frumoase se pot ivi alaturi de un copil si cata bucurie se naste dupa ce lasi in urma micile dureri si renuntari ale meseriei de parinte.

Nu in ultimul rand manifesta cu inflacarare inaintea lui Dumnezeu, cu metanii, post si rugaciune pentru cauza pe care o sustii. Cere putere, optimism si curaj pentru gravidele pe care le cunosti, intelepciune pentru sotii si rudele lor, omenie pentru ginecologi, intelegere din partea comunitatii, pace si sanatate in familiile lor. Un angrenaj gandit doar cu elemente ale intelepciunii omenesti e sortit eseculuji.Mila Domnului e cel mai important ingredient😊

5 comments:

  1. Frumoase invatatura pentru inceput de post.Va doresc un post usor si cu folos duhovnicesc tuturor

    ReplyDelete
  2. Multumesc! Post rodnic spre Invierea Domnului

    ReplyDelete
  3. Dumnezeu sa va rasplateasca munca!Am gasit atatea sfaturi pretioase in aceasta casuta virtuala!Va multumesc din inima!

    ReplyDelete
  4. Cea mai frumoasa postare a dumneavoastra! Post cu pace si mult spor duhovnicesc!Ana Maria

    ReplyDelete