Friday, January 13, 2017

Sisi

Legile, canoanele si regulile sunt pentru oameni normali la cap...
Regret, dar in urma experientei mele limitate am ajuns la concluzia ca in categoria asta nu trebuie incluse femeia insarcinata, femeia lehuza si femeia care alapteaza exclusiv :) Uneori ele nu se pot plia nici macar pe parametrii ordinari ai bunului simt.

Cred ca ar fi bine de stiut ca in aceste conditii biologice speciale femeia e un ghem de fobii, depresii, nevroze si anxietati. Mai ales barbatul ei ar trebui sa cunoasca, sa inteleaga si sa rabde perioadele acestea si sa incerce atunci  sa nu pretinda, ci mai degraba sa daruiasca.

Daca nu stie sa ii fie alaturi el, care se presupune ca e impreuna-responsabil de tot cortegiul de dificultati presupuse de zamislirea copilului, risca sa strice relatia conjugala (deosebit de vulnerabila in perioada respectiva) in niste puncte extrem de greu de remediat.

Pe scurt, orice cidatenie pe care femeia insarcinata nu o poate birui cu ratiunea trebuie luata ca atare si acceptata cu nadejdea ca nu va fi vesnic in vigoare. Daca silim firea se pot produce dezechilibre psihice.

2 comments: