Saturday, January 30, 2016

Patimi

Se face mare caz de violenta. Lumea buna doreste asanarea oricaror forme de agresiune si psihologii scriu tomuri de articole care militeaza pentru forme pasnice de comunicare.
In dorinta de a progresa etic, societatea pierde din vedere ceva. Desfranarea e si ea o patima urata, la fel ca mania. Impotriva ei nu prea deschide nimeni gura, dimpotriva, este gresit numita si inteleasa ca fiind dragoste.
Cartile sfintilor parinti sunt foarte detaliate in materie de tactici ale luptei impotriva aspectelor subtile ale desfranarii (fie ea si la nivel de gand).
Cunoscand toate acestea nu e de mirare ca fiii bisericii filtreaza realitatea prin prisma luptei cu ispitele ce stau in calea desavarsirii. Implicit taie din viata lor tot ce ar putea reprezenta o bresa prin care ispititorul strecoara lucrarea lui vicleana. Oamenii atenti la miscarile sufletesti se recomanda si in exterior printr-o purtare deosebit de delicata fata de aproapele. Nu fac gesturi si  nu intreprind actiuni care sa puna exclusiv trupul in valoare. Nu e vorba aici doar de monahi, ci de toti crestinii care-si iau in serios trecerea pe acest pamant spre vesnicele lacasuri.

No comments:

Post a Comment