Wednesday, December 9, 2015

Organizare

Si eu imi fac liste si listute, dar ceea ce vad aici ma copleseste

3 comments:

  1. Wow si mie mi se pare mult - si consuma mult timp scris/adunat.

    Eu am un excel pt bugetul lunar - intrari si iesiri; un caietel mic cu meniul pe sapt. urmatoare si ingredientele de luat (astfel ma duc o data pe spt. la piata si o data pe luna la supermarket); un plan a treburilor: sambata piata si gatit, vineri seara si sambata curatat si spalat etc. ce ar mai fi de de facut neobisnuit, si un calendar cu evenimente (fiica mea e populara si e invitata la cateva petreceri lunar, mai sunt si musafirii, si deplasarile de serviciu, deadline la biblioteca, aniversari, datele de preluat/dus la aeroport prieteni/rude etc. asa ca activitatile noastre de parinti le strecor printre: cursurile mele online, cartile de citit, iesitul cu fetele, activitatile de voluntariat etc.)

    Dar ce e in filmulet e...prea mult pt mine - prea multe detalii. Probabil pt ca face homeschooling are nevoie de asa multe detalii.
    Eu tot insist sa si tin minte, sa imi folosesc memoria etc. dar mai ales sa fac o rutina! toata familia participa vineri seara la scris meniu, la scris lista de cumparaturi, la facut curat, la adus rufele murdare etc; uneori nici nu le mai zic ci zic ei.

    ReplyDelete
  2. Ma oboseste numai ideea de a face atatea liste si a le organiza...

    ReplyDelete
  3. Mamica asta chiar are 15 copii? Fara asa organizare nu cred ca s-ar putea organiza, mai ales ca face si homeschooling... Eu sunt la al doilea bebe, dar ma copleseste situatia asta, nu-i usor sa fii mama pentru mai multi copii si sa iti faci toate datoriile... Voi cum reusiti? Am inteles (de la alte mamici) ca pe masura ce avem mai multi copii devine mai usor...dar asta cred ca e momentul critic, cand ai 2 micuti, unul de 3 ani si unul de 8 luni, cum te poti organiza, astfel incat sa fie cat de cat curat si sa avem de mancat??? Pentru mine fiecare zi parca e o lupta de supravietuire, n-am nici un pic de timp liber sa cos sau sa citesc, si chiar si asa, uneori nu apuc sa mai si ies cu ei afara :(

    ReplyDelete