Wednesday, July 24, 2013

Drumul pana la mare

Pentru comentariile intrebatoare nepublicate inca: drumul pana la mare a durat cam 12 ore cu tot cu opririle lungi pe care le-am facut ca sa ne mai dezmortim. Am avut emotii legate de calatoria asta (si implicit rugaciuni special facute pentru ca totul sa mearga bine): s-a desfasurat in conditiile in care sotul meu era extrem de obosit - tocmai sosise cu o noapte inainte din Grecia, dupa un pelerinaj in Muntele Athos, si condusese la intoarcere doar el.

Copiii au fost surprinzator de cuminti in masina. Am plecat pe la 4.30 de acasa asa ca o buna parte a drumului au dormit, dar oricum, de-abia daca le-am facut de cateva ori observatie. Intre scaunele din spate si cele din mijloc am asezat niste geamantane si am luat de acasa doua perne, asa ca Grigo a avut un fel de patut in care s-a odihnit destul de bine. Cei mari au atipit cu capul pe geam, desi aveam in dotare si niste perne speciale de dormit in masina (ca un fel de guler gonflabil).



Am vazut ca alti parinti se ocupa personal de divertismentul copiilor in masina. Pe ai mei doar i-am anuntat ca va fi un drum lung si ar fi bine sa aiba o preocupare linistita ca sa nu se plictiseasca si sa li se para ca a trecut timpul mai repede. Fiecare s-a ingrijit sa-si ia pe drum ceva cu care sa-i treaca timpul mai usor: carti, jucarii, creioane, foi albe.
Elena a avut cateva jucarii de care s-a plictisit repede, apoi a luat la cercetat papucii nostri, parasolarele, diverse brelocuri si accesorii pentru masina. A supt mai mult decat de obicei si a dormit mai mult, asa ca nu ne-a necajit prea tare. Mentionez ca nu am folosit scaun de masina special pentru ea (de altfel asa i-am tratat pe toti fratii ei) asa ca a avut multe grade de libertate.

Ne-am bucurat mai ales de faptul ca deseori soarele se ascundea in nori si nu ne mai ardea prin geamul masinii. Oricum, avem aer conditionat, ceea ce a usurat mult povara drumului lung. Il reglam pe un flux mediu si directionam la picioare si parbriz si nu a avut nimeni dureri de cap din cauza ac-ului.

Ca merinde pentru drum am avut de acasa sandvisuri cu unt si branza, iaurt, covrigei si fructe si, bineinteles, multa apa plata. Pentru masa de pranz am oprit pe marginea drumului in Bulgaria si am mancat friptura de porc (un pic procesata chimic am impresia, dar ff gustoasa).

Nimeni nu a avut greturi din cauza masinii, nimeni nu a cerut suplimentar la wc in afara opririlor cu grupul, chiar si colonul Elenei a sesizat ca suntem la drum lung si ne-a dat o pauza pana la destinatie :-)

Am alimentat cu benzina de la bulgari (e bine sa ai leva) si am avut grija sa mai facem un plin la granita spre Grecia. Cam atat despre drumul la dus, care mi s-a parut mai acceptabil ca alte dati.

Primul impact cu plaja la tanara generatie :-)

1 comment:

  1. Pentru la bulgari, e bine sa ai un card international, pe care bagi tu de acasa lei. Il poti folosi la benzinariile omv si pentru benzina si pt alte cumparaturi. Astfel, nu mai esti nevoit sa schimbi in leva, pentru ca niciodata nu stii exact suma.

    ReplyDelete