Tuesday, January 30, 2018

Nu stiu...

...ce inseamna nevointa de a sta la slujbe.  Nevointa mi se pare sa stau acasa, gravida la pat sau cu copii mici bolnavi.

Mie atat imi plac slujbele bisericii, incat imi salta sufletul de bucurie. Am auzit azi un paraclis al sfintilor trei ierarhi, o minunatie! Ma teleporta pur si simplu in alta dimensiune😊

Doamne, iubit-am buna cuviinta casei tale si locul locasului slavei tale!

7 comments:

  1. Da, Ecaterina, dar cum stii, oamenii sunt la diferite masuri duhovnicesti. Mai depinde totusi si de felul in care se face slujba.Eu am inceput la o bisericuta mica - era dumnezeiesc totul. Apoi asa a fost sa fie, am ajuns la Mrea Sf Antim, unde am zis ca e raiul- rai, gata! Acolo am avut si duhovnicul, ani. Apoi a trebuit sa ajung aproape de casa ( Antim era departe si nu mai puteam ajunge iar duhovnicul plecase staret la o manastire din nordul tarii). Ei bine, aici m-am impotmolit grav. Sunt si acum momente cand mi-e greu sa stau la slujba aici. La Antim s-au schmbat foarte mult cam toate, cand ajung acolo plang de jale si dor dupa ce a fost. Asa ca, da, poate fi o nevointa statul la slujbe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce-i drept, locuiesc intr-o zona in care sunt cele mai importante biserici din oras, dotate cu cantareti bine pregatiti.

      Delete
  2. Off topic, dar minunat:
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/minunea-foarte-recenta-a-sfantului-arsenie-din-paros/

    ReplyDelete
  3. Maria, in ce zona stai? Poate te ajut cu recomandări de biserici, nu se ştie cum se aranjează lucrurile.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daniela, in Militari stau, la Apusului. Mama are alzheimer, am foarte putin timp la dispozitie, nu o pot lasa singura. Multumesc!

      Delete
  4. Atunci la Părintele Visarion Alexa sau la Paraclisul Grigore Palama, la Politehnica. Părintele Visarion Alexa are biserica chiar in Militari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc, Daniela, m-am spovedit la Pr Visarion, merg destul de des acolo, dar fac cam jumatate de ora dus si tot atat intors, plus slujba sau spovedania - iar de spovedit la dansul am renuntat, are foarte multi tineri si am stat si pana la 10 noaptea la rand...Chiar nu pot lipsi mai mult de 2 ore, oricum cu grija si stres...politehnica e si mai departe, n-am ajuns acolo. Multumesc oricum.

      Delete