Wednesday, October 10, 2012

Big deal

Elevul de serviciu trebuie sa duca gunoiul. In galeata nu este pus un sac menajer. Cu mainile lui mici el se straduieste sa potriveasca un sac nou pe gura cosului plin pentru ca apoi sa-l intoarca fara sa verse pe jos nimic. Bineinteles ca nimeni dintre colegi nu-l ajuta. Pur si simplu nu se gandesc ca ar putea fi de folos cu ceva.
O colega distrata se apropie de coltul in care elevul de serviciu isi indeplineste misiunea cu resturi de mancare intr-un servetel. Neavand unde sa-si arunce gunoiul, il azvarle nepasatoare pe jos, imprastiind firmiturile pe podea. Cum ar fi putut sa mai astepte? Doar pauzele sunt scurte si timpul nu trebuie irosit! Pustiul nostru ii face observatie:
"Hei, strange-le!"
"Nici gand! E datoria ta!", raspunde fata savurandu-si libertatea de a nu fi de serviciu, zambeste cu superioritate si ii intoarce spatele.
Baiatul, prea putin dornic sa fie un gentleman, o apuca de codite pe domnita si o intoarce la locul faptei, ca sa regizeze (cu forta, of course) un final al scenei pe placul lui.

Mare lucru era sa mai dea si el putin cu matura?
 Da, mare lucru!
"Daca te sileste cineva sa mergi cu el o mila, tu mergi cu el doua"

No comments:

Post a Comment