Eu nu pot intelege ce a-ti facut cu ele in ultimul castron. Le-ati scos voi din carapace? Erau proaspete si le-ati scos inainte de a da in clocot (nu imi par clocotite astea din poza parca), sau erau congelate , le-ati decongelat si apoi le-ati "matrasit":) , sau sunt chestii diferite fata de prima poza?
Si inca ceva: din ce mare sunt, tare mari mi se par fata de ceea ce mancam noi.Scoici gigant:) Marea Neagra tocmai am citit un articol ca nu are scoici destule din cauza poluarii si se chinuie acum bulgarii sa asigure niste corali artificiali si in Romania pe care sa se fixeze urmatorii ani familii de scoici. Ma gandesc ca pana atunci nu se pescuiesc si amaratele care au supravietuit poluarii. Sunt importate?
Le-am oparit pe cele din cadita intr-un ceaun si am obtinut dupa ce le-am desfacut ceea ce se vede in castronelul alb :) Sunt de la Dunare (lac de pe langa Dunare) si cand au icre sunt intr-adevar mari. Scoici de 3-4 ori mai mici se gasesc prin raul care trece prin satul socrilor mei si sunt o mancare banala vara si toamna devreme cand se intorc baietii de la scaldat,
M-am gandit eu ca erau oparite dar chiar din poza nu se vede. De aceea nu intelegeam . Nu stiam de scoicile astea de Dunare, tot la mare ma gandeam si nu priceapeam ce soi e asta asa imens cat mana copilului, de aceea am intrebat. Acum am inteles, astea de apa dulce asa or fi, imense. Prima oara aflua asta. Noi niciodata midiile mici de mare pe care le cumparam cu totul nu stam intai sa le curatam si apoi sa le gatim. Le oparim,le aruncam pe cele nedesfacute, le gatim asa cu carapace si fiecare si le curata in timp ce le mananca dar cu astea imense e imposibil, normal. Sa va fie de bine si data viitoare sa fie mai spornice:)
http://www.financiarul.ro/2013/07/11/poluarea-din-marea-neagra-cum-am-putea-avea-o-mare-de-smarald/ Se pare ca pana la urma de la Lidl e si mai usor si mult mai sanatos. Concluzia: nu tot ce necesita munca grea e bun:)
PS: si noi le lustruim cu peria pe cele de mare si le scoatem "mustata" dar e mult mai usor cred datorita dimensiunilor diferite :)
Eu nu pot intelege ce a-ti facut cu ele in ultimul castron. Le-ati scos voi din carapace?
ReplyDeleteErau proaspete si le-ati scos inainte de a da in clocot (nu imi par clocotite astea din poza parca), sau erau congelate , le-ati decongelat si apoi le-ati "matrasit":) , sau sunt chestii diferite fata de prima poza?
Si inca ceva: din ce mare sunt, tare mari mi se par fata de ceea ce mancam noi.Scoici gigant:)
Marea Neagra tocmai am citit un articol ca nu are scoici destule din cauza poluarii si se chinuie acum bulgarii sa asigure niste corali artificiali si in Romania pe care sa se fixeze urmatorii ani familii de scoici. Ma gandesc ca pana atunci nu se pescuiesc si amaratele care au supravietuit poluarii. Sunt importate?
Le-am oparit pe cele din cadita intr-un ceaun si am obtinut dupa ce le-am desfacut ceea ce se vede in castronelul alb :)
ReplyDeleteSunt de la Dunare (lac de pe langa Dunare) si cand au icre sunt intr-adevar mari.
Scoici de 3-4 ori mai mici se gasesc prin raul care trece prin satul socrilor mei si sunt o mancare banala vara si toamna devreme cand se intorc baietii de la scaldat,
M-am gandit eu ca erau oparite dar chiar din poza nu se vede. De aceea nu intelegeam .
ReplyDeleteNu stiam de scoicile astea de Dunare, tot la mare ma gandeam si nu priceapeam ce soi e asta asa imens cat mana copilului, de aceea am intrebat. Acum am inteles, astea de apa dulce asa or fi, imense. Prima oara aflua asta.
Noi niciodata midiile mici de mare pe care le cumparam cu totul nu stam intai sa le curatam si apoi sa le gatim. Le oparim,le aruncam pe cele nedesfacute, le gatim asa cu carapace si fiecare si le curata in timp ce le mananca dar cu astea imense e imposibil, normal.
Sa va fie de bine si data viitoare sa fie mai spornice:)
Multumim!
ReplyDeleteAstea au depuneri pe cochilie, asa ca le-am si lustruit cu perie aspra inainte de oparire ca sa nu prinda miros de mal.
Ecaterina,uite am cautat articolul:
ReplyDeletehttp://www.financiarul.ro/2013/07/11/poluarea-din-marea-neagra-cum-am-putea-avea-o-mare-de-smarald/
Se pare ca pana la urma de la Lidl e si mai usor si mult mai sanatos. Concluzia: nu tot ce necesita munca grea e bun:)
PS: si noi le lustruim cu peria pe cele de mare si le scoatem "mustata" dar e mult mai usor cred datorita dimensiunilor diferite :)