Thursday, March 19, 2020

Sunt multi..

... care stau in casa depasindu-si limitele psihice personale in ceea ce priveste insingurarea. Nu spun sa nu respectam recomandarile autoritatilor, ci sa intelegem ce este aceea o recomandare. Am mai spus, zavorarea nu e pentru oricine. Pentru cine e nepregatit, ea se transforma din exercitiu duhovnicesc intr-o forma de tortura.

Din cauza asta in aceste zile multi oameni sufera realmente. Fiind insa chinuiti si de frica de moarte si de incertitudinea unei vieti fara nadejdea vesniciei, nu simt libertate nici in a iesi din mediul pe care il simt cel mai sigur.

Stau deci in casa fara discernamant si sunt revoltati sau chiar cuprinsi de ura cand vad lumea echilibrata ca iese. Din felul in care scriu pe fb nu reiese preocuparea pentru batrani, ci frustrarea personala. Am sentimentul ca ar vrea sa vada in viata celorlalți o pedeapsa a sortii (ca Dumnezeu nu incape in scenariile lor) sau a conducerii, ca sa simta ca abordarea lor constipata a avut un sens.

Batranii care ies nu sunt de condamnat. Ei oricum isi simt moartea aproape. O accepta si o percep altfel decat cei tineri. Nu se stie cat înțeleg din "pericolul" care ii paste. Poate prefera sa plece pe scurt din lumea asta dupa ce vor mai fi glumit putin pe seama molimei, decat sa moara incet macinati de ganduri si tristeti privind primavara in spatele ferestrelor inchise.

Cine sta in casa nu sta pentru batrani, si cine se infurie ca ii vede iesind nu o face din dragoste de oameni, ci fiindcă se simte insusi amenintat si i se activeaza agresivitatea specifica instinctului de conservare.


8 comments:

  1. Se vrea vacconarea cu cip de aceea baga spaima in oasele oamenilor nevinovati...nu xic xa nu ar fi virusul corona dar se si minte la greu ..ca atatia si atatia morti...trebuie credinta si discernamant ca sa nu innebunesti de la sfaturile guvernantilor .

    ReplyDelete
  2. Eu cred ca vacc contin substante nocive, nicidecum cipuri

    ReplyDelete
  3. https://www.teologie.net/2020/03/20/arhim-zaharia-de-la-essex-cuvant-de-mangaiere-la-vreme-de-pandemie/

    ReplyDelete
  4. Imi pare rau ca incurajati comportamentul iresponsabil si egoist al celor care ies fara sa aiba treaba, fie ca se tem de moarte sau nu. Cu cat mai multi ies din case cu atat va fi situatia mai dramatica si va dura mai mult. Cu cat va dura mai mult, cu atat vor fi mai multi copii care se vor culca flamanzi (pe termen lung). Elena

    ReplyDelete
  5. Daca cititi cu atentie nu se incurajeaza iesirile irresponsable in grup, mersul in aglomeratii sau magazine, moluri. Aici este situatia mult mai grava, este izolare dar iesirile in apropierea casei, alergatul, activitatile sportive dar nu in grup au fost recomandate, tocmai pentrj sanatatea psihica. Domnul sa ne dea intelepciune

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belgia, zici? Povesteste, sa afle si dezinformatii

      Delete
  6. Imi pare rau ca nu intelegi nimic. Nu incurajez comportamentul iresponsabil, incurajez nejudecarea altora prin prisma unui gest (acela de a iesi). Am vazut poze cu batrani in autobuz, comentate cat se poate de agresiv. De unde gandul ca batranii aceia nu aveau treaba? De unde nesocotirea totala a comunicarii si socializarii ca nevoie? De unde stii ca multi nu s-ar sinucide daca ar fi total inchisi in casa? Sau ar muri intr-o criza hipertensiva pe stres fiind blocati in interior? Va jucati cu vorbele si vedeti in altul un potential pericol. Fiecare se pazeste cum poate si pentru fiecare raul imediat este altul.Sunt de parere ca nu ai voie tu (cetatean oarecare) sa iti dai cu parerea despre cum si cat ai limita libertatea altui om, in vreme ce statul inca i-o acorda.

    ReplyDelete
  7. Cel mai usor este sa l criticam mereu si mereu pe cel de langa noi! Recunosc si eu am judecat romanii Care ''n au avut ce face'' si s au intors acasa- si eu sunt plecata, dar slavaDomnului sunt cu sotul si copilasii- pana ce am realizat ça cei Care se intorceau erau singuri, familiile le erau acasa, unii nu mai aveau de lucru , asa ça m am intrebat eu ce as du facut in locul lor? Légat de iesitul fara treaba de unde Stim noi ciné are treaba si ciné nu? De unde Stim fiecare cat plate sta izolat fara sa l afecteze ? Trebuie intr adevar sa evitam iesitul in grup, molurile, aglomeratiile. Doamne ajuta!

    ReplyDelete