...asta ajunul Bobotezei a fost Duminica, deci am avut trei zile consecutive de sarbatoare, prima fiind cu post cu ulei. Mi-a fost foarte incomod sa ma pregatesc cu mancarea, neavand spatiu de depozitare prea mare. Pentru duminica am gatit o ciorba de linte, ramanand sa completam cu cruditati. Pentru luni am avut o ciorba de porc, dar si doua tavi, una cu friptura, alta cu "trandafiri". Cine, cand si cum a terminat tot ce fusese gatit nu stiu😊, dar marti la pranz cred ca vom manca oua si lactate daca nu vrem sa fim doar crudivori, fiindca eu in dimineata asta votez cu biserica, nu cu bucataria.
Voi cum ati trecut aceste zile?
noi acasa, sotul a fost foarte bolnav, a zacut rau de gripa, nici la serviciu n-a putut merge.Am facut o ciorbita acra, ca asta si-a dorit, ca sa se mai puna pe picioare.
ReplyDeleteInsanatosire grabnica! Daca va foloseste un gand optimist: se spune ca gripele sunt prilejuri de curatenie interioara generala a organismului. Va imbratisez!
ReplyDeletemultumim!e bine acum, slava lui Dumnezeu.
Deletesi noi cu copiii toti raciti, stam in casa, Liturghia la Trinitas
ReplyDeleteCand sunt toti odata e tare greu! Putere sa aveti sa treceti peste! Astept si eu cu oarecare stres obisnuita gripa anuala. La noi traditia este sa o facem in martie😊
ReplyDeleteCand vreau sa gatesc la viteza (in afara de paste), fac o ciorba la oala cu presiune, e gata in maxim o ora. Pun in oala oasele cu legumele, le las 30-40 de minute, apoi la sfarsit mai adaug taietei/orez/smantana/bors si verdeata.
ReplyDeleteRapid si sanatos
DeleteNu de puține ori au fost sărbători în care nu am pregătit nimic pentru masa de după Liturghie... Am zis: "Doamne, Tu vezi că nu mai apuc să fac tot ce trebuie, ajută-ne să nu ne certăm din această pricină astăzi!".
ReplyDeleteDar în general copiii se satură la biserică cu prescuri sau gustările aduse de enoriași pentru binecuvântare.
Recomand din inimă folosirea crockpotului: dimineaÈ›a, înainte de a pleca la slujbă, se aruncă acolo orice legume+carnea porÈ›ionată+condimentele (proces pentru care nu e nevoie de mai mult de 10 minute) È™i mâncarea ne aÈ™teaptă caldă, se găteÈ™te fără a avea nevoie de supraveghere. ☺
Da, e mare lucru sa "mearga" mancarea fara supraveghere.
DeleteIn cazul in care chiar nu am avut nimic, am preferat sa fac acasa ceva rapid la intoarcere. Poate gusta ceva la biserica, dar niciodata masa principala nu e paine goasla sau coliva. Nu cred ca e dezastru daca ti se intampla cand si cand. Dumnezeu stie cat poate fiecare sa faca, sa conceapa, sa organizeze si sa munceasca.
ReplyDeleteLa noi nu se aduce coliva niciodata. Numai saleuri, biscuiti, fructe... Categoric, nu reprezinta masa principala, doar o mai intarzie pana e gata cand ne intoarcem acasa. Masa principala ar trebui sa fie dimineata, oricum, si nu la pranz. Ar fi bine sa facem rocada intre micul dejun si dejun ;-)
DeleteNu as putea niciodata sa iau masa principala dimineata. Pentru noi merge varianta clasica.
DeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteDa, noi in situatii de genul mancam vinete cu maioneza si cu rosii sau cruditati, salate, acrituri... sau chiar jumari, slanina, branza si oua... sau alt exemplu spanac si ochiuri de ou sau paste cu branza sau mamaliga cu branza... sau niste taietei fierti rapid si pusi in supa facuta zilele trecute
ReplyDeleteOmleta cu spanac, branza rasa, ceapa si ardei am facut si eu pana la urma 😊
DeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteNoi avem cuptor electric cu temporizator. Ne ajuta mult.
ReplyDeleteSi supele crema ne salveaza. Arunc in oala in 5 minute (fara tocare, maruntire etc.) tot ce ar trebui sa contina supa si pana se imbraca si ultimul copil, totul e fiert. Ramane doar sa o pasam la intoarcere, inainte de servire.
ReplyDeleteLa noi colcăie varicela, inclusiv eu am în aceste zile!
ReplyDeleteMulțumim Domnului ca putem sa ne descurcam cu cele ale casei, și copiii nu au dezvoltat alte complicații decât o enterocolita fetita cea mare, cea mica puțin și rosu în gat...
Izolare la domiciliu, ceaiuri, sucuri naturale, supe..