...maiaua de iaurt: am trecut de la cea cumparata la una taraneasca de la soacra mea. E mult mai putin pretentioasa decat cealalta, dar se acreste rapid, asa ca e bun de mancat decat ff proaspat. Pana acum copiii nici nu au acceptat-o, desi am mai avut tentative de a introduce o cultura de bacterii traditionala. Am profitat ca au uitat gustul iaurtului postul lung al Craciunului si le-am servit noua serie de iaurt fara sa comentez. Au acceptat-o cu drag, fiindca ii dusesera dorul atata vreme :)
Cum este cea de la soacra ta? Cum o obtine? Eu puneam cateva lingurite de iaurt (cumparat) in laptele cald-fierbinte si lasam la caldurica sa se faca iaurt.
ReplyDeletee o maia care circula in sat si nici o gospodina nu o mai face de la zero din lapte, ci ia de la vreo vecina daca uita sa-si opreasca.
ReplyDeleteiaurtul din maia cumparata e diferit ca gust si daca nu esti atenta devine filant (copiii ma taxau imediat ca e mucios, desi pentru mine era acceptabil). Cu maiaua asta batraneasca laptele se prinde ca la carte (poti sa-l tai cu cutitul) fara prea mult efort si niciodata nu "se tine"ca o zeama de varza nepitrocita.
Ah, ce-as vrea si eu o maia din asta. Ce bine arata iaurtul, gros, cum mancam pe vremuri la tara. Mie imi iese iaurtul foarte moale,pornit cu iaurt din comert.
ReplyDeleteAdriana