...si-a gasit Elena (1an si 8 luni): stand pe langa fratiorul mai mare care mesterea serpisori din plastilina a gasit pe masa o scobitoare si a intepat cu rabdare o bucatica de plastilina de zeci de ori. Daca am vazut cat ii plac gaurelele i-am facut o plansa mica pe care sa o strapunga. Maine- poimaine poate-i va placea sa brodeze :)
Imi cer scuze pentru un comentariu putin off-topic. Am alaptat primul copil pana saptamana trecuta (are un an si 10 luni), cand oboseala si starea generala de rau datorate celei de-a doua sarcini (sunt in saptamana a 11-a) m-au facut sa clachez. Am constatat ca nu folosea alaptatul pentru nutritie, ci doar pentru relatia de iubire cu mine, pe care o are in continuare asa ca nu pare sa sufere. Problema mea este ca are probleme cu dintii de la alaptatul pe timpul noptii (deja un mini-inceput de carii) si vroiam sa va intreb daca aveti vreo idicatie legata de modul in care am putea scapa de aceasta problema (am fost la dentist, deja folosim o crema pentru recalcifierea dintilor; evident ca o spalam pe dinti; recent am primit recomandarea de a folosi o solutie de bicarbonat, stins un pic cu lamaie, dar am ceva dubii legate de aciditatea lamaii, care nu face bine dintilor). De asemenea, ma intreb daca ar putea fi vreo carenta de calciu la mijloc, pentru ca in afara de putinele picaturi de lapte pe care le primea de la mine, rareori mai incerca(,) cate 60-100 mL de lapte (de vaca, de regula) dintr-un biberon. In suplimentele nutritive pentru copii nu am incredere, din cauza continutului de zahar, aspartam, coloranti, conservanti, aromatizanti etc. Va multumesc pentru orice sfat imi puteti oferi.
ReplyDeleteDoamne, ajuta!
in prmul rand mi s-a aprins beculetul martor cand am auzit ca are carii "de la alaptatul noaptea" :) Nu cred in teori asta.
Deletein al doilea rand calciu bine asimilabil ia din laptele de mama
cauta-l pe you tube pe ramiel nagel cu cure tooth decay (prin alimentatie) si vezi ca metoda lui are aplicabilitate si succes in special la copii.
eu credeam ca Elena e nascuta pe 23 mai, si in mintea mea nu avea cum sa aiba nici macar un an si 7 luni
ReplyDeleteDa, da
ReplyDeleteM-am incurcat in datele nasterilor cand am scris postarea :))) Se mai intampla.
Ecaterina,
ReplyDeleteEu tin minte cand e nascuta Elena pt ca fetita mea e nascuta pe 20 iunie, deci cam la o luna dupa Elena.
Ma mira ca-i dati in mânuta Elenei obiecte ascutite ca scobitorile, la noi tatal Nectariei, fiica-mea de un an si 6 luni acusi, nu-i da voie nici cu creioane, de teama sa nu-si dea in ochi cu ele...
Ma intreb daca e corect asa, pt ca aceeasi politica a aplicat si cu cei mari si acum sunt taaaare stangaci si putin dornici sa faca ceva cu mainile lor!
noi aplicam alta politica :)
ReplyDeletecu creioane se joaca de mult.
in principiu copii nu-si dau in ochi cu obiecte ascutite. daca alearga cu creionul in mana o opresc, bineinteles.
presupunand ca si-ar da cu creionul in ochi stand la masa de scris nu s-ar rani grav. tura viitoare va sti unde e ochiul:)
am citit chiar si articole despre cat e de nepotrivita ingradirea peste masura a experientelor copiilor pe motiv ca parintilor le e frica.