Sunday, December 20, 2015

Nimic deosebit...


...nu facem in ultima vreme. Asta ma odihneste nespus.
cei mici fac micile lor neoranduieli
iarna e vremea sa coacem
(fie si o pizza de post)

facem liste cu cumparaturi 
ne rugam printre picaturi

iesim in spatele blocului
la leaganele noastre amarate
tot am bolit de vreo luna si jumatate
dar au inceput sa se termine si virozele
Am facut si obisnuitul pelerinaj pana la duhovnic. Desi ispite au fost multe, cu ajutorul Maicii Domnului le-am trecut cu bine 
Facem in fiecare seara repetitii pentru colinde, ca sa mergem pe la prieteni si profesori. Ma bucur ca le place copiilor sa cante. 
Asteptam Nasterea Domnului...

Friday, December 11, 2015

Cu lanternute...

...frontale povestile dinainte de culcare au un farmec aparte. In plus, nu mai trebuie sa ma ridic din pat la final ca sa sting lumina in camera.

Ne facem de lucru...

...fiindca am tot fost bantuiti de viroze luna asta
serpi de plastilina


globulete de polistiren

dezlegare la desene Disney

Tricotez...

...ceva usor si monoton, care sa ma relaxeze. Nu vizez atat utilitatea rezultatului final, cat functia psihologica a procesului. Ergoterapie :)

Thursday, December 10, 2015

Mi-am regasit...

...vechiul meu fundal de blog: manute si talpite de copii. Nu ma regasesc decat in imagini care sugereaza cum copiii devasteaza universul si il reorganizeaza atat de dulce :) Astea ma reprezinta cel mai bine.






















Wednesday, December 9, 2015

Friday, December 4, 2015

Epistole...

...ale sf Teofan al Poltavei:
"...In ceea ce priveste cresterea copiilor, trebuie sa te feresti de orice tendinte extreme: ei nu trebuiesc nici frustrati printr-o asprime prea mare, nici rasfatati printr-o blandete prea mare. Dragostea pentru ei trebuie manifestata prin blandete, atunci cand merita, si prin asprime, atunci cand blandetea nu este de folos. Nu trebuie sa uitati ca mania si asprimea sunt doua lucruri diferite.
Mania este expresia unei iubiri de sine ranite, pe cand asprimea se indreapta impotriva obiceiurilor de nedorit ale copilului."

Thursday, December 3, 2015

In uter...

...ajung si toxine aplicate pe piele, mai ales daca li se ofera suprafata de absorbtie mare.

De 1 Decembrie am primit un telefon de la o prietena care a pierdut o sarcina in 14 sapt. Pruncul era mort si ea era in spital sa incerce sa declanseze niste contractii. Era al cincilea copil. Toata lumea o certa pentru faptul ca "l-a mai vrut si pe-asta" si dadeau vina pe varsta ei (41 de ani). In afara de mine nu a mai intrebat-o nimeni daca a luat vreun medicament dubios in ultimul timp. In fond nimeni de pe sectia de gineco nu era interesat de cauze. Atitudinea generala era de iritare pentru o complicatie nedorita ("cand ai la indemana atatea metode contraceptive..."), necum de compasiune. Durerea ei parea complet stranie, de vreme ce mai avea acasa 4 copii.

Indiscretia mea m-a facut sa aflu ca nu luase pastile, dar isi aplicase pe toata pielea un tratament dermatologic. E vorba de benzoat de benzil (desi ma indoiesc ca diagnosticul de scabie a fost pus corect, fiind vorba de o persona de ale carei standarde in materie de igiena sunt foarte sigura) Pe prospect scria ceva referitor la gravide, dar medicul dermatolog a asigurat-o ca a mai prescris la femei insarcinate asa ceva. Eu cred ca si acest "amanunt" a contribuit la un final nefericit al sarcinii.

Arsura...

...experimentata de pielea subsemnatei acum cateva saptamani: 5l de apa clocotita pentru oparit taratele de bors s-au varsat intr-o fractiune de secunda pe picioarele mele (ridicasem oala sus ca sa ajung la gura borcanului de bors pus pe blat si mi-a scapat un maner, iar oala s-a rasucit varsandu-se pe mine).

Eram imbracata intr-o fusta de blugi pe care n-am avut inspiratia sa o dau jos imediat, ci am alergat mai intai la baie. Toata zona anterioara a ambelor coapse era afectata. Am intrat in cada si am stat sub dus rece pana mi-a trecut durerea cat de cat. Apoi, ori de cate ori incepea sa usture, iar dadeam cu dusul rece pe regiunea inflamata. Cred ca am petrecut asa cateva ore bune.

Rezultatul a fost ca pana in final nu am avut nici macar o flictena. Doar pe unul dintre picioare a persistat o modificare de coloratie care a disparut cam in doua saptamani.

Apa rece din abundenta e cel mai bun leac pe care l-am testat pe mine (nu iaurt,nu miere, nu albus de ou, nu creme sofisticate).

Inainte de incident Gheorghita se juca in balcon, acolo unde am blatul de bucatarie. Fara sa constientizez pericolul la adevarata lui dimensiune, l-am luat si l-am dus in camera, ca prea imi statea in picioare. Puteam doar sa-l fi dat putin in lateral spre frigider (cum fac de obicei) si atunci se alegea si el cu o arsura, fiindca a fost multa apa intr-un spatiu stramt. In privinta asta am fost chiar inspirata :)