Saturday, September 28, 2013

Cum influenteaza hormonii...

...sexuali structura creierului
Nu-mi dau seama daca e un studiu finantat ca sa dea rezultate favorabile ideii ca homosexualitatea manifesta e conditionata de structura particualara a creierului. Ideea de final, sustinuta cu exemple din lumea animala mi se pare cel putin neverosimila, daca nu cumva tendentioasa. Daca as putea as face si eu un research pe la ciobanii din muntii nostri sa-i intreb daca e adevarat ce se aude de la americani, sau e valabil doar la animalele lor "stricate" genetic!

Hal de tema

...primita in prima zi a anului scolar.

Cred ca sistemul scolar nu e in regula fiindca oamenii implicati nu sunt in regula.
Cadrele didactice dornice de afirmare sunt chinuite in fond de patima slavei desarte. Acestea cauta sa iasa in evidenta si sa fie bine cotate cu orice pret, cu riscul de a fi penibile. Creativitatea lor in domeniul activitatilor extracuriculare nu pare sa izvorasca dintr-o grija pentru elev.
Sarcini in genul celei de mai sus chinuie nu numai scolarii, ci si parintii lor :)

Friday, September 27, 2013

Bune si rele


  • Din punct de vedere lumesc, totul a fost frumos: lume multa, toalete sclipitoare, ambianta placuta, mancare buna, veselie, cantece si jocuri.
  • Mi-a placut in mod deosebit ca mirii radiau de bucurie, se sorbeau din priviri si au fost nedespartiti toata seara. Really, brat la brat, nu a fost nici o ocazie de furat mireasa :)
  • Mi-a placut si expresia de pe fetele invitatilor parintilor mei; nimeni nu parea imbufnat , arogant sau invidios. Pareau ca se simt bine.
  • Spre bucuria mea, masa a inceput ci un "Tatal nostru" spus de parintele nas, asa ca nu am fost singurii care si-au facut cruce.
  • Dintre mancaruri nu am gustat decat aperitivele (gustoase, nimic de zis) si nici pe acelea nu am reusit sa le termin, portia fiind prea mare fata de cat obisnuiesc eu sa mananc seara. Eu chiar nu inteleg cum au reusit ceilalti sa fie in forma (si sa mai si joace) mancand portii uriase intr-un moment al zilei la care ritmul ciclic al organismul nu are in schema o masa copioasa. 
  • Din cauza faptului ca frate-meu a platit si lautari si a invitat sute de oameni ale caror moravuri nu le cunosc am avut mari indoieli daca se cade sau nu sa mergem la petrecere. Am hotarat in cele din urma sa intrebam la duhovnic, al carui sfat suna cam asa: sa ramanem o ora acolo, sa mancam masa de seara, apoi sa ne retragem.Nu am facut intocmai, fiindca dupa o ora nici nu se adunasera bine invitatii. Ne-am retras cu totii acasa pe la miezul noptii. Eu am disparut din sala de mese pe la ora 22.00 ca sa culc piticotii intr-o camera a hotelului, iar parintelul a stat mai tot timpul pe hol ca sa poata socializa in voie, nestanjenit de decibelii difuzoarelor care acaparau atmosfera. Fetele au invartit cateva hore si ca sa-si arda caloriile si entuziasmul (cu voie de la par duhovnic obtinuta de Eca)
  • Neajunsul major al serii a fost cantecul de deschidere care a fost mult prea vulgar pentru mine. Acum ma gandesc ca ar fi trebuit poate sa ne ridicam si sa plecam.Atunci am gasit de cuviinta sa ma scol de la masa si sa merg la masa mirilor sa-mi exprim dezacordul. Tata i-a atras atentia sefului formatiei ca ii respectam pe invitatii nostrii si nu le servim melodii cu texte topless, dat fiind ca nu e un bairam oarecare, ci o petrecere care marcheaza intemeierea unei familii. Replica de necrezut a lautarului a fost: "M-am uitat la nasu si am vazut ca zambeste si m-am gandit ca i-o fi placand si lui, ca si el e om." Probabil parintele zambea stanjenit, fiind un om cu un deosebit bun simt, si, de fapt in general are un chip zambitor. Concluzia e ca, daca totusi chemi muzicanti, repertoriul trebuie verificat la sange, fiindca s-ar putea sa ai surprize neplacute. Oamenii din biserica au un filtru mult mai fin al mizeriilor, deci nu e un lucru deplasat sa controlezi ceea ce au considerat lautarii ca e adecvat sa cante la nunta.
  • O alta problema spinoasa, care mi-a testat smerenia, a fost intalnirea cu rudele miresei. M-am simtit cel putin penibil ca nu am schimbat nici un cuvant cu noul meu cumnat (si ca nici macar nu stiu cum il cheama), si, in genere, cu nici o ruda a miresei. Macar la cununia civila, care a fost in cadru mai restrans se puteau face niste prezentari, formal. Nu-i nimic, oricum nu speram sa-mi fac prieteni apropiati cu aceasta ocazie :)

Tuesday, September 24, 2013

Restaurant 22 sept

Eca a prins cateva imagini din sala restaurantului, cu o zi inainte (noi am avut decor grena).
Maria nu s-a abtinut sa nu se aseze in prim plan :)

ta-daaa
c'est moi
somnorosii
Si fiindca am constatat ca nu aveam in aparat decat cele doua rateuri de mai sus (restul fiind plin de imagini cu cele 3 gratii) mi-am facut eu singura inca vreo doua :)


Si un filmulet dragut facut mirilor de copii
Seara a avut un impact puternic asupra lui Grigo, care, de cum a deschis ochii a doua zi, m-a intrebat cand mergem din nou la local. M-a si cerut in mod neoficial in casatorie:
"Mami, noi doi cand ne casatorim?"
"Pai tu cam cand ai vrea?"
Raspunsul a venit raspicat:
"Astazi!"

Foto 22 sept

Celor mici le-am facut poze si acasa inainte de plecare, ca sa nu am surpriza ca-si strica tinuta inainte de a-i fotografia.
rochicioara Elenei
 Eca si-a facut un coc mai elaborat decat ne intelesesem (a complotat cu bunica si coafeza ei)
 Grigo avea un costumas la care nu i-am probat in magazin decat hainuta si vesta, dar cum el are picioare lungi am avut surpriza sa nu pot sa-i mai fac si tiv la pantalonasi :) A avut mare grija de pantofiorii negri, preferatii lui, pe care ii tot stergea de praf cu degetelul aratator.
Am fost si acasa la cumnatica unde bebeii au fost mai cuminti decat ma asteptam



mama si tata

aranjand rochia miresei :)
nasa
                                           

                                


                                   

Apoi am mers la biserica, unde am avut ceva emotii, fiindca miresica a lesinat ... Acum mi se pare amuzant, dar atunci nu credeam ca mai reusesc parintii sa termine slujba. Am avut si un mic duel verbal cu o mamaita, care a comentat in tacerea care se lasase: "Pai daca tine posturile, de-aia cade din picioare!"
Fiindca in biserica nu m-am tinut de facut fotografii, a prins Ionut cateva cadre, dar le-a mai si miscat






sfarsit si lui Dumnezeu lauda
Cand a intrat in biserica Grigo se uita nedumerit si ma intreba din cand in cand "Dar eu cand ma impartasesc?"


Monday, September 23, 2013

Foto 21 sept

grupul vesel







chinuit de o durere de cap

eu, cu povara mea dulce si cu bagajele ei :)


nasii cu fetita lor

Saturday, September 21, 2013