Saturday, September 29, 2012

Risperidona duhovniceasca

Azi-noapte s-a intors si barbatul meu din Sfantul Munte. A fost plecat toata saptamana cu un grup de cunoscuti. O intamplare minunata pe care mi-a povestit-o m-a ajutat mult la reimprospatarea evlaviei mele fata de ierarhii bisericii, care este cam "ofilita" din cauza multor clevetiri pe care le aud vrand-nevrand.
Printre pelerinii cu care  a fost se numara si baiatul care vinde lumanari la parohia de care apartinem. Acesta este bolnav psihic. E vorba despre o schizofrenie pe care o tine sub control cu medicatia pe care o are. Nu face fata insa prea bine la eforturi fizice si nesomn, ambele fiind nevointe obisnuite la care trebuie sa se astepte cei care viziteaza muntele Athos. Asa se face ca dupa o slujba de noapte la Vatoped, apoi drum cu autobuzul pana la Kareia, urmate de inchinare la Protaton si mers pe jos pana la
Panaguda vocile dracesti au inceput sa-i sopteasca insistent sa-l omoare pe unul din preotii cu care erau (chiar finul nostru). S-a luptat saracutul cu aceasta ispita infricosata rugandu-se la Domnul sa-l izbaveasca.
Dumnezeu a randuit sa se intalneasca in drumul lor cu IPS Serafim Joanta care era si el la incinare cu un grup de romani din Germania. Au intrat in vorba mai intai preotii cu Inaltul. La un moment dat el a intrebat, ca din intamplare:
" E vreunul Mihai intre voi?"
Initial ei s-au gandit ca se refera la ei, clericii, si i-au spus ca nu e nici un Mihai preot, dupa care sotul meu l-a chemat pe bolnav (fara sa stie ce ganduri il chinuiau):
" Ba avem un Mihai! Hei, Mihai, vino si tu sa iei binecuvantare!"
 IPS Serafim i-a zis baiatului cateva cuvinte de parca ar fi stiut ce se petrece cu el (o fi stiut sau nu?) si apoi i-a dat o binecuvantare care l-a eliberat pur si simplu de toata povara lui interioara.
De bucurie ca a scapat, a avut curajul sa spuna si celorlalti minunea care s-a lucrat cu el, ca marturie a puterii harice a arhiereilor nostri (pe care ii iubim si pentru care ne rugam sincer atat de putin)

Friday, September 28, 2012

O nevointa in travaliu

Am cunoscut o femeie care mi-a povestit ceva impresionant si tot am zis sa notez. Bunica ei, o taranca simpla din Ardeal, a avut 10 copii. Era tare evlavioasa. De fiecare data cand simtea ca se apropie ceasul sa nasca spunea catre barbatul ei: "Marine, ada tu un brat de fan si pune-l aici jos!" Facea asta cu gandul la Maica Domnului si se prihanea pe sine zicand: "Daca Preacurata a nascut asa, cine sunt eu, o pacatoasa, ca sa ma intind in pat!?"
Mai rar asa ceva! 
M-am tot gandit asa, la durerile nasterii. Ultima data mi s-a spus: Ei, ai nascut usor! M-a deranjat cumva. Se vede treaba ca slava mea desarta tot asteapta sa-mi ridice cineva o statuie, sa-mi recunoasca cine stie ce merite deosebite. Daca as avea nitica minte as pune tot ce am indurat la picioarele Mantuitorului si nu m-ar interesa "sa fiu inteleasa"...

Tuesday, September 25, 2012

Legi child friendly

Lume, lume! Se voteaza o lege interesanta pentru mamicile cu multi copii. Cititi aici.
600 lei in plus nu-s de aruncat:)

Saturday, September 22, 2012

Merci, frate-meu!

In sfarsit am primit mult asteptatul laptop. Celuilalt i se stricase ecranul de tot, iar de pe telefon nu am putut decat sa public comentarii. Nu stiu de ce nu pot tasta o postare de pe tel (nu imi apare tastatura pe ecran), desi l-am avut si in service le Bucuresti.
hp from over the ocean

De acum voi mai face si altceva in afara de :
teme
hranit copii mofturosi
gatit pt un  batalion
facut conserve